Skābo krējumu sajauc ar olas dzeltenumu, pārlej ābolu skaidiņām, samaisa. Lasi liek cepešpannā vai citā traukā, ko vēlāk var likt cepeškrāsnī, un pārklāj ar ābolu - krējuma - olas maisījumu. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 220 grādiem, cep lasi, līdz tas gatavs - apmēram divdesmit piecas minūtes. Pasniedz ar kartupeļu biezeni.
Lasis ar ābolu «cepurīti»
Vajadzēs: 500 g svaigas laša filejas, šķipsniņu sāls, 1 tējkaroti citrona sulas, 250 g ābolu, 100 g skāba krējuma, 1 olas dzeltenumu. Laša fileju noskalo aukstā ūdenī, pārliecinās, vai nav palikusi kāda asaka, izņem to. Zivi nosusina ar papīra dvieli, apsāla un apslaka ar citrona sulu. Ābolus nomazgā, nomizo, izgriež serdi, sarīvē parupjās skaidiņās.
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.