Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +13 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Ziemassvētku sindroms - kā sevi no tā pasargāt?

Ziemassvētki ir laiks, kurā būtu jāļauj sev justies mierīgai, laimīgai, nedaudz apcerīgai. Tomēr dažkārt tieši pirms svētkiem piemeklē nomāktība. Vai tā mēdz notikt ar visiem un kādēļ piedzīvojam pirms Ziemassvētku depresiju, Sieviešu Klubam stāsta geštaltterapeite Solvita Vektere.  Skumstu, jo skumst mana draudzeneSpeciāliste skaidro, ka šādu iekšējo stāvokli pirms Ziemassvētkiem nebūt nav jāpiedzīvo katrai sievietei.

„Bieži vien tā ir tāda kā masu psihoze, kad sievietei šķiet, ka viņai vajadzētu just nomāktību vai depresiju, un viņa tā vēlas justies tikai tādēļ, ka līdzīgu sajūtu piedzīvo, piemēram, viņas draudzene. Lai arī pastāv uzskats, ka apkārtējo cilvēku psihiskais noskaņojums mūs neietekmē, cilvēkiem ir tendence pielāgoties, līdz ar to pārņemt apkārtējo noskaņojumu ir ļoti viegli,” skaidro Solvita Vektere.Tādēļ gadījumā, ja pirms Ziemassvētkiem sāc justies nomākta, pavēro, vai līdzās nav kāds, kurš jūtas līdzīgi, un, vai tu šādas izjūtas nepiedzīvo tikai apkārt valdošā noskaņojuma iespaidā!Ziemassvētki – nevēlamu pienākumu laiks?Protams, pirmssvētku laikā sieviete var justies nomākta un depresīva arī neatkarīgi no apkārtējo noskaņojuma. Tā cēlonis var būt gaidāmo brīvdienu pienākumi, kurus viņa nemaz nevēlas uzņemties, piemēram, dāvanu rūpēšana, galda klāšana vai došanās ciemos pie cilvēkiem, pie kuriem nemaz negribas viesoties! „Nereti Ziemassvētkos cilvēki tikai pienākuma pēc pilda solījumus, kuri pašiem nav nedz vajadzīgi, nedz viņiem sagādā prieku.

Līdz ar to daļai cilvēku Ziemassvētki asociējas ar tādu kā piespiedu laiku, kad jādara kaut kas pret paša gribu, un tas vien, vēl tikai gaidot šos svētkus, var likt justies nomāktam,” tā geštaltterapeite. Uzdrošinies akceptēt savas patiesās vēlmes un, ja vēlies, neiesaisties Ziemassvētku svinēšanas jampadracī.

Raksts tapis sadarbībā ar sieviesuklubs.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko