3. Katlā uzkarsē eļļu, tajā apcep kubiņos sagrieztu papriku. Kad tā apcepusies, pievieno kubiņos sagrieztu kabaci un tāpat sagrieztus divus tomātus. Iespiež divas daiviņas ķiploka. Pievieno notīrītu un kubiņos sagrieztu selerijas sakni. Sautē apmēram pusstundu, līdz selerija mīksta un lielākā daļa šķidruma iztvaikojusi. Pievieno sāli un Provansas garšvielu maisījumu. 4. Ietauko cepamtrauku. Pirmajā kārtā liek lazanjas plāksnes, līdz pamatne nosegta. Tad kārto sieru plānās šķēlītēs. Apmēram pusotra centimetra biezumā pārlej kabaču un dārzeņu maisījumu. 5. Pēc tam atkal liek lazanjas plāksnes, virsū klāj saceptās sēnes un sīpolus. Šai kārtai atkal seko lazanjas plāksnes, siera šķēlītes, kabaču un dārzeņu maisījums. Kārtojumu pabeidz ar lazanjas plāksnēm, kurām pa virsu kārto ripiņās sagrieztu tomātu, pārber ar sarīvētu Krievijas sieru. 6. Trauku pārklāj ar foliju, liek līdz 175 grādiem uzkarsētā krāsnī. Cep 30 minūtes. Noņem foliju, pārkaisa ar sarīvētu cieto sieru. Liek krāsnī vēl uz piecām minūtēm. Ja elektriskajai cepeškrāsnij ir grila režīms, var izmantot to.7. Kārto šķīvjos, dekorē ar bazilika zariņu.
Raksts tapis sadarbībā ar žurnālu Dienas Ēdieni.