Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +16 °C
Smidzinošs lietus
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Diskusija Kas ir laba dzeja?

Sarunas tēma būs dzejas kritika un kvalitatīvas dzejas tapšanas priekšnosacījumi mūsdienu Latvijā.Reaģējot uz jaunākajiem dzejas krājumiem un tiem veltītajām kritikām, dzejnieku un lasītāju vidū šajā vasarā un rudenī izraisījušās vairākas asas debates par dzejas kvalitātes kritērijiem, kā arī kritikas lomu to definēšanā un uzturēšanā.

Laiks pēc Dzejas dienām  un RMM izstādes Dzejmūzikas erotika noslēguma ir piemērots brīdis, lai atskatītos uz dzejas tekstu vērtēšanas un atlases procesu, kāds tas pēdējā piecgadē vērojams publiskos pasākumos, izstādēs, publikācijās. Diskusijā tiks iztirzāti tādi jautājumi kā: kāda ir autoru, redaktoru, izdevēju, kritiķu un lasītāju loma Latvijas dzejas ainavas veidošanā; kas ir laba dzeja un kritēriji tās noteikšanai.Pasākumā piedalīsies dzejnieks un publicists Aivars Eipurs, kura emuārs Ceļš uz nemākslu  aktualizējis minēto jautājumu loku, piesaistot ievērojamu komentētāju aktivitāti. Latvijas Universitātes profesore, literatūras kritikas kursa pasniedzēja Ausma Cimdiņa skaidros Latvijas kritikas šībrīža situācijas ģenēzi un attīstības perspektīvas. Pieredzē par kritiķa profesionālo tapšanu un lomu dalīsies jaunais literatūras kritiķis Aivars Madris. Piedalīties aicināts arī Arvis Viguls, lasītāju un spalvasbrāļu vidū atzīts gan kā dzejnieks, gan dzejas kritiķis.Diskusijas organizētāji cer arī uz citu dzejnieku un literatūras procesā iesaistīto piedalīšanos klātienē. Pasākums vienlaikus būs atklāts seminārs kritikas kursu apgūstošajiem baltu filoloģijas maģistrantiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gatavojoties Arēnas šovam, Gustavo izdod jaunu dziesmu

Mūzikas producents un izpildītājs Gustavo, gatavojoties savam līdz šim grandiozākajam un dinamiskākajam koncertšovam, kas notiks 6. decembrī Arēnā Rīga, izdod jaunu skaņdarbu Jāshēmo, informēja mūziķ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja