Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +16 °C
Apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Izstāde Ķirbis jūsu veselībai

Ķirbjiem mēdz būt daudzveidīgas formas un dažādas garšas, tos var ēst svaigus, spiest sulās, konservēt un izmantot silto ēdienu pagatavošanā. Ne velti ķirbim jau izsenis ir piedēvētas dziednieciskas īpašības, tie satur vitamīnus, daudz dažādas minerālvielas: karotīnus, cieti, pektīnvielas u.c. Ķirbis ir izmantojams absolūti viss – savs pielietojums ir gan tā ziediem un stīgām, gan mīkstumam, sēklām un pat mizai.

Ķirbju ziedus var pievienot augļu salātiem, savukārt stīgu salātus iesaka lietot sirds un nervu mazspējas gadījumos. Kaltētus ziedus var izmantot tējas pagatavošanā, jo tā stiprina imunitāti. Ēdienam pievienotas ķirbju mizas stiprina kaulus, zobus, nagus un matus. Ķirbja viduci var izmantot muguras un sāpošo locītavu masāžai, ādas izsitumu un ekzēmas gadījumos, savukārt sēklas ir efektīvs līdzeklis zarnu parazītu iznīdēšanai, eļļa uzlabo kaulu, locītavu un ādas stāvokli. Ķirbju sula palīdz atjaunoties kaulu locītavu skrimšļiem un dziedē locītavu iekaisumus. Šogad Rīgas dārzkopības entuziastu kluba „Tomāts” rīkotā ķirbju izstāde norisināsies jau piecpadsmito reizi, ar savām kolekcijām iepazīstinās: Ausma Zaļuma, Valentīna Narņicka, Sarma Žarčinska, Inta Lielbārde un Bražūnu ģimene, kā arī citi. Izstādes laikā būs iespēja ne tikai aplūkot, nogaršot un nopirkt ķirbjus, bet arī iegādāties to sēklas, recepšu grāmatas un dažādus tematiskos izdevumus, kā arī iepazīties ar dažādiem to izstrādājumiem: sulām, sukādēm un sēklu eļļām. Ķirbju audzētāji konsultēs apmeklētājus ne tikai par to audzēšanu un šķirņu izvēli, bet arī par plašajām izmantošanas iespējām un ķirbja labvēlīgo ietekmi uz veselību.   Izstādē būs iespēja aplūkot, nogaršot un iegādāties Latvijā audzētus ķirbjus, kā arī uzzināt to plašo pielietojumu pārtikā un labvēlīgo ietekmi uz veselību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kur?

Latvijas Dabas muzejs, K. Barona 4

Kad?

24. oktobris, 2012 – 4. novembris, 2012

T., pt., s., sv. 10–17 C. 10–19

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gatavojoties Arēnas šovam, Gustavo izdod jaunu dziesmu

Mūzikas producents un izpildītājs Gustavo, gatavojoties savam līdz šim grandiozākajam un dinamiskākajam koncertšovam, kas notiks 6. decembrī Arēnā Rīga, izdod jaunu skaņdarbu Jāshēmo, informēja mūziķ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja