Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +19 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Laiks dejot. Īru laikmetīgā deja

Liv O’Donoghue & Maria Nilsson Waller (Īrija)TEN: white/grey studies in movement ( 20 min)TEN pēta ideju par ķermeņu formu telpā. Caur artikulētu, niansētu kustību vārdnīcu saistība starp dejotājām pazūd un rodas no jauna. Putnu dziesmas tēma, pieskāriens un saruna – tas viss iekļauts kustības un skaņas telpā.

Liv O’Donoghue absolvējusi Northern School of Contemporary Dance, Lielbritānijā ar izcilību 2007.gadā. Ar savām horeogrāfijām piedalījusies Dublinas Dejas Festivālā, DancEUnion Southbank Centrā (Londona), The New Choreography Showcase (Londona), Bealtaine Festival (Sligo), Immersia/LEAP (Berlīne) un the DMJ International Video Dance Festival (Japāna). Kopš 2009.gada strādā kopā ar Liz Roche Company un dodas viesizrādēs gan Eiropā , gan ASV. Liv ir asociācijas Dance Ireland biedrs. www.livodonoghue.comMaria Nilsson Waller izglītību guvusi Karaliskajā Zviedru baletskolā, laikmetīgās dejas nodaļā un Zalcburgas Eksperimentālajā Dejas akadēmijā. Pēc augstskolas absolvēšanas strādājusi ar Cannes Jeune Ballet , kur radījusi arī vairākas horeogrāfijas. Kopš 2009. Gada dzīvo Īrijā un sadarbojusies ar tādiem horeogrāfiem, kā Fiona Quilligan, Aoife McAtamney, Liadain Herriott , Liv O´Donoghue.Bryan O’Connell ir bundzinieks /perkusionists, akustiskās un elektroniskās mūzikas improvizators un komponists. Šobrīd viņš sadarbojas ar vairākām īru mūzikas grupām un dejas teātriem komponējot un veidojot skaņas dizainu. Sadarbojas ar tādiem māksliniekiem, kā Junk Ensemble, Tom Lane u.c. Kopā ar Eric Friedlander šobrīd raksta mūziku izrādei Brūklinas Mūzikas Akadēmijā un gatavojas tūrei pa Vāciju un Lielbritāniju. Viņš arī šobrīd pēta Jaki Liebezeit darbu.Tom Lane ir komponists, dziedātājs un multi-instrumentālists, kas dzīvo Dublinā. Studējis kompozīciju Balliol College Oxford, the London Royal Academy of Music un the Berlin University of the Arts.Ferencs Fehers (Ungārija)Tao Te ( 40’)Tāpēc būtnes:kāds iet uz priekšu, kāds sekokāds nopūšas, kāds lielās,kāds spēka pilns, kāds noguris,kāds kāpj, kāds sabrūk/„Lao-ce, Tao Te King” Dr. Hilmars Klauss/Ferencs Fehers ( Ungārija ) Ungāru dejotājs un horeogrāfs Ferencs Fehers nav mācījies formālās deju skolās, bet ietekmē no stiliem, kas iespaido viņa mākslu (free style deja, cīņu mākslas), sadarbojoties ar Aniko Juhasz (O. Caruso), izveidoja paši savu stilu. No 1999. – 2007. gadam Ferencs strādājis  Aniko Juhasz (O. Caruso) vadītajā kompānijā Company Finita la Commedia. Pats savas horeogrāfijas veido kopš 2007. gada. Ferenca Fehera darbības lauks ir dejas un kustību teātris, laikmetīgā deja un fiziskā deja. Biļetes (Ls 5) "Biļešu paradīzes" kasēs un www.bilesuparadize.lvBērniem līdz 12 gadu vecumam ieeja bezmaksas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Baltijas pērles programmas pieturpunkti

Līdz 5. oktobrim Rīgas kinoteātrī Splendid Palace turpināsies festivāla Baltijas pērle filmu skates. Šā festivāla sīkstums un izturība ir skaidrojama ar savas auditorijas pazīšanu un prasmi piemekl...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja