Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Lekcija un meistarklase par aktīvismu Dirty Deal Teatro

Dirty Deal Teatro norisināsies otrais pasākums cikla Vairākuma vara ietvaros, kura laikā būs iespēja dzirdēt Ivetas Kažokas lekciju ar sarunu par demokrātiju, kā arī pievienoties Jāņa Baloža vadītai meistarklasei par sociālo aktīvismu.Pasākuma pirmajā daļā norisināsies politoloģes Ivetas Kažokas vadīta lekcija ar sarunu Demokrātijas ķēpīgums, kurā klātesošie tiks aicināti pārvērtēt savus līdzšinējos priekšstatus par demokrātiju, lekcijā izgaismojot svarīgākos demokrātijas mītus un pārpratumus.

Sarunā spriedīsim par to, vai demokrātija ir iespējama bez demokrātiem un ko nozīmē būt demokrātam.Turpinājumā sekos meistarklase un neliels ieskats sociālā aktīvisma spēļu  pasaulē dramaturga Jāņa Baloža vadībā. “Aktīvisma spēles ir neliels un viegli lietojams rīku komplekts, kuru iespējams likt lietā brīžos, kad vairs neapmierina apkārt notiekošais un rodas vēlme kaut ko iesākt. Ja aktīvisma mērķis ir veikt izmaiņas, tad spēles mērķis ir spēlēties, likt lietā iztēli un humoru. Un ne vienmēr vēlamajai izmaiņai un spēles mērogam ir jābūt lielam, svarīgi ir pamēģināt dumpoties radoši; pamēģināt galveno domu no dumpīgas sarunas ar draugiem virtuvē pārcelt uz vietu, kur to redz vismaz viens cilvēks, kuru tu nepazīsti vai arī kurš ir tava dumpīguma iemesls. Un tieši šajā procesā, šajā kustībā no privātas telpas uz publisku, ir iespējams likt lietā aktīvisma spēles – vienu vai otru rīku, kurš varētu palīdzēt tavu ārā izvilkto dumpīgumu ieraudzīt labāk,” saka Jānis Balodis.  Piedalīšanās pasākumā ir bez maksas, pirms tam Biļešu paradīzes kasēs izņemot bezmaksas biļeti. Vietu skaits ierobežots.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nacionālais teātris dodas viesizrādes pa visu Latviju

Latvijas Nacionālais teātris šī gada rudens un ziemas sezonā ar vairākām izrādēm viesosies Latvijas reģionos. Tuvākās viesizrādes gaidāmas jau šajā nedēļas nogalē Viesītē un Ventspilī, bet vēlāk ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja