Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ditas Rietumas kino izlase: 21. II - 28. II

Kinokritiķe Dita Rietuma vērtē kinoteātros skatāmās filmas.

Visiem zināms

@@@@

Režisors Asgars Farhadi. Lomās Penelope Krusa, Havjers Bardems u. c.

2018. gada Kannu kinofestivāla atklāšanas filma – tas ir godpilns statuss, pat ja viss turpmākais, kas ar šo filmu ir noticis, nav bijis tik spoži, kā varēja būt. Šoreiz Oskara laureāts irāņu režisors Asgars Farhadi ir sadarbojies ar Penelopi Krusu un Havjeru Bardemu. Filmas darbība risinās netālu no Madrides, kur pēc ilgākas prombūtnes atgriezusies Krusas varone. Iespējams, tie, kurus savulaik uzrunājis Farhadi nesteidzīgo, iedarbīgo sociālo drāmu spēks, būs pārsteigti par režisora pievēršanos cita veida – daudz žanriskāk orientētam – materiālam.

 

Lote un pazudušie pūķi

Režisori Janno Peldma, Heiki Ernitss

Latvijas kinoteātros (izņemot Kino Citadele) nonāk jaunā Igaunijas un Latvijas kopīgi veidotā pilnmetrāžas animācijas filma, kura tikko piedzīvojusi pirmizrādi Berlīnes kinofestivālā un izraisījusi lielu starptautisku interesi. Šis ir trešais igauņu un latviešu animatoru sadarbībā veidotais stāsts par suņu meitenes Lotes piedzīvojumiem – šoreiz filmā iezīmējas arī visai mūsdienīgas un ironiskas detaļas. Krāšņa animācija, eksotiska vide un ekstravaganti varoņi – filmā ir daudz veiksmīgu atradumu, lai tā kļūtu iecienīta bērnu auditorijas vidū.

 

Lietus vīrs

@@@@

Režisors Berijs Levinsons. Seanss kinoteātrī Splendid Palace 26.II plkst. 19 

Kinoteātrī Splendid Palace turpinās klasisko filmu cikls – reta iespēja redzēt nesenās pagātnes spožākos kinodarbus uz lielā ekrāna. Šoreiz kārta režisora Berija Levinsona filmai Lietus vīrs ar izcilajiem amerikāņu aktieriem – Dastinu Hofmanu un tolaik jauniņo Tomu Krūzu galvenajās lomās. Melodramatiskais stāsts par diviem ļoti atšķirīgiem brāļiem 1989. gadā saņēma četrus Oskarus (arī kā gada labākā filma), un tas ir labs atgādinājums, ka esam tikuši līdz kārtējai ASV Kinoakadēmijas balvu pasniegšanas ceremonijai (24. februārī).

 

Kur satiekas pasaules

@@@@

Režisors Alī Abāsi Lomās Ēva Melandere, Ēro Milonofs, Jergens Torsons u. c.

Neprātīga, dulla un talantīga Zviedrijas un Dānijas kopražojuma filma, kuru kopš pirmizrādes pērnā gada Kannu kinofestivālā zināju ar nosaukumu Robeža/ Border. Filmas izplatītāji Latvijā to ir pārdēvējuši par Kur satiekas pasaules – lai tā būtu... Filmā patiešām satiekas dažādas pasaules – tā, kurā dzīvojam mēs un ar asu ožu apveltītā smagnējā muitas darbiniece Tīna (satriecoša glītās aktrises Ēvas Melanderes pārtapšana), un arī cita pasaule. Tā otrā ir teiksmu un pasaku pasaule, ar kuru Tīnai ir vistiešākā saistība. Filma – pārsteigums un provokācija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja