Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 26. septembris
Kurts, Knuts, Gundars

Sapņu komanda 1935 uzsāk seansus novadu kultūras namos

Tūlīt pēc pirmizrādes Rīgā Latvijas Kinematogrāfistu savienība (LKS) latviešu filmu reģionālās izplatīšanas projekta Kino visiem un visur Latvijā ietvaros decembra mēnesī uzsāk jaunās, bet jau populārās un skatītāju iemīļotās spēlfilmas Sapņu komanda 1935 (režisori Aigars Grauba un Andrejs Ēķis, studija Platforma Filma) seansus novadu kultūras namos, vēsta projekta vadītāja Ieva Pitruka.

Tā kā plašs kinoteātru tīkls Latvijā joprojām nav atjaunots, tieši kultūras un tautas nami ir tās „kultūras saliņas”, kur pilsētu un apdzīvotu vietu iedzīvotājiem tiek dota iespēja satikties ar savu nacionālo mentalitātiun tradīcijām mākslas darbos.

Pateicoties VKKF mērķprogrammas Profesionālās mākslas pieejamības nodrošināšana Latvijas reģionos atbalstam, jaunās latviešu filmas  ļoti drīz pēc to pabeigšanas nonāks pie skatītājiem ārpus Rīgas līdz pat 2013.gada beigām. LKS projekta Kino visiem un visur Latvijā galvenais mērķis ir atjaunot latviešu filmu skatīšanās tradīciju un palīdzēt katram skatītājam atrast to pašmāju filmu, kura viņu uzrunā, aizrauj, ļaujuzzināt ko jaunu vai liek smieties un raudāt līdzi varoņiem.

Sapņu komanda1935 iespaidīgais  publiskais apmeklējums kinoteātros novembra un decembra sākumā un atzinīgais filmas vērtējums liecina par to, ka latviešu skatītājiem  ir nepieciešami nacionālajā vēsturē balstīti  mākslas darbi, kuri rada kopības sajūtu, ļauj noticēt savām spējām,rosina uz aktīvu un drosmīgu darbību.

Stāstā par leģendāro treneri Valdemāru Baumani un sensacionālo latviešu puišu uzvaru pirmajā Eiropas basketbola čempionātā Ženēvā  1935. gadā galvenās lomas atveido Nacionālā teātra aktieris Jānis Āmanis un  Jaunā Rīgas teātra aktieri  Inga Alsiņaun Vilis Daudziņš. Basketbolistu lomās ar īstu cīņas sparu iejutušies aktieri Mārcis Maņjakovs, Andris Bulis, Arturs Krūzkops u.c. Birokrātiskos sporta funkcionārus atveido Pēteris Gaudiņš, Intars Rešetins un Normunds Bērzs, bet šveiciešu raksturus garšīgi izspēlē Ilze Pukinska un Intars Busulis.

Filmas Sapņu komanda 1935 seansi decembrī plānoti sekojošās vietās Latvijas novados: 8.decembrī Olaines kultūras namā, 9.decembrī Ikšķiles , Tīnūžu un Nīcas kultūras namā,  11.decembrī Mālpils kultūras namā,  12.decembrī Ogres kultūras namā, 14.decembrī Suntažu kultūras namā, 16.decembrī Bauskas un Īslīces kultūras namos, bet 29.decembrī filma iepriecinās skatītājus Ķekavas kultūras namā un Daugmales Multifunkcionālajā centrā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja