Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Aicina piedalīties īsfilmu un foto konkursā par klimata aizsardzību

Līdz 2010.gada 25.janvārim jaunie filmu veidotāji un fotogrāfi (līdz 30 gadu vecumam) tiek aicināti piedalīties starptautiskā īsfilmu un foto konkursā par ilgtspējīgu dzīvesveidu un klimata aizsardzību “Atvēsini klimatu!”, informē Sintija Graudiņa-Bombiza, Vides izglītības fonds.Konkursa mērķis – aicināt jaunos flmu veidotājus un fotogrāfus paust savas vīzijas, par to, kā klimata izmaiņas ietekmēs mūsu ikdienu, dzīvesveidu un patēriņa modeļus nākotnē, un kas būtu jādara katram no mums, lai apturētu klimata izmaiņas.

Balvās uzvarētājiem: 1.vieta - Stipendija (ieskaitot uzturēšanās izmaksas) Starptautiskajā Vasaras Universitātē „Atjaunojamās enerģijas, Enerģijas efektivitātes un Klimata ietekmes Audio vizuālā komunikācija” Vācijā (2010.g. augusts) vai Santiago Čīlē (2011.g.janvāris) 2.vieta - 200 Eiro 3.vieta - 100 EiroKonkursa darbus var iesniegt divās kategorijās “Foto stāsts” un “Īsfilmas”Konkurss norisināsies 2 kārtās: pirmajā kārtā darbi tiks izvērtēti nacionālajā mērogā. Tie darbi, kas pārvarēs konkursa pirmo kārtu, piedalīsies konkursa otrajā kārtā – starptautiskajā konkursā. Konkursa darbus izvērtēs  žūrija, kuras sastāvā ir iekļauti filmu veidotāji, vides aizsardzības speciālisti, fotogrāfi un mediju eksperti.  Konkursa pirmajā kārtā  iesniegtos darbus izvērtēs nacionālā žūrijā. Konkursa otrajā kārtā darbus izvērtēs starptautiska žūrija. Starptautiskā konkursā  tiks noteikti uzvarētāji abās konkursa kategorijās.  Sīkākāku informāciju par konkursu, darbu iesniegšanu un formātiem meklējiet www.videsfonds.lv un www.klimaclima.org Konkursu Latvijā organizē  „Vides izglītības fonds“ /www.videsfonds.lv/Konkurss norisinās projekta "COOL - Change our life" ietvaros. Projektu finansiāli atbalsta Eiropas Komisijas Izglītības, audiovizuālās jomas un kultūras izpildaģentūra.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Konkursa kategorijas

Foto stāsts
Iedvesmojošs skatījums par tēmu bildēs (max 6 fotogrāfijas) un to aprakstos (max 150 zīmes).

Īsfilmas
Konkursā var iesniegt īsfilmas jebkurā žanrā (dokumentālā īsfilma, spēlfilma, animācija, videoklips u.c.), kurās tiek atspoguļotas klimata izmaiņas, kā tās ietekmēs mūsu dzīves veidu, ikdienu un patēriņa modeļus. Īsfilmas garums līdz 5 min.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja