Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Alternatīva Holivudai: Sandensas neatkarīgo filmu festivāls ASV

No 19. līdz 29. janvārim ASV pilsētā Pārksitijā notiek Sandensas kino festivāls, kas ir lielākais neatkarīgo filmu festivāls ASV un arī viens no ietekmīgākajiem pasaulē.

Katru gadu teju 50 tūkstoši skatītāju apmeklē Sandensas kino festivāla piedāvātās filmas. No tūkstošiem pieteikto kinolenšu programmā tiek iekļautas 200 filmas, kas savā starpā sacenšas dramatisko filmu, īsfilmu un dokumentālo filmu kategorijās. Tās izvērtē kino pārstāvji no visas pasaules.

Arī šogad festivālā tiek rādītas gan jaunu, nepazīstamu režisoru filmas, gan Holivudā un pasaulē zināmu un novērtētu režisoru jaunākie veikumi, kā arī dažādi aktieru solo projekti. Viena no festivāla gaidītākajām filmām ir amerikāņu aktiera Džoša Rednora, slavenā seriāla How I Met Your Mother zvaigznes, filma Liberal Arts (Brīvā māksla).

Festivāls ne tikai atklāj jaunākos talantus kino pasaulē, bet arī ļauj skatītājiem iepazīties ar alternatīvo kino, kas kinoteātrus starptautiskā līmenī var arī nesasniegt. Jāatzīmē, ka pērnajos festivāla gados tajā tika atklāti tādi mākslinieki kā izcilie režisori Kventins Tarantino, Dārens Aronofskis, Džims Džārmušs, kā arī tagad popularitāti arvien iegūstošā britu aktrise Keirija Muligana.

Sandensas festivāls notiek jau kopš 1978. gada, un tā vadītājs ir ievērojamais amerikāņu aktieris Roberts Redfords. Šogad R. Redfords ir nolēmis festivāla programmu parādīt arī Londonas publikai, kur filmas būs skatāmas no 26. līdz 29. aprīlim, un tā būs pirmā reize festivāla vēsturē, kad tā filmas tiks rādītas ārzemēs.

Ar pilnu filmu programmu un kategorijām ir iespējams iepazīties oficiālajā festivāla mājaslapā “www.sundance.org/festival”.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja