Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Amatieris

Visu jūliju notiek spēlfilmas Amatieris filmēšana. Tās režisors ir 24 gadus vecais Jānis Norde. Nesen absolvējis Konkordijas universitātes mediju un kino nodaļu. Viņš piedalījies arī nesen pirmizrādi piedzīvojušās latviešu filmas Vogelfrei (joprojām skatāma kino Daile) filmēšanā, asistējot režisoriem Gatim Šmitam un Jānim Putniņam.

Vidējais vecums spēlfilmā Amatieris iesaistītajiem cilvēkiem ir 25 gadi. Jauni! Tomēr tehniskais personāls ir ar lielu pieredzi, apgalvo Jānis Polis, projekta preses cilvēks. Arī jauni cilvēki spēj izveidot kvalitatīvu filmu, pārliecināti ir filmas veidotāji. Neskatoties uz lielo debitantu skaitu filmā, tās budžets ir 110 000 latu. Norde gan teic, ka tā nav liela nauda pilnmetrāžas filmai, taču ir gana iespaidīga summa jaunu cilvēku veidotam, neatkarīgam projektam. Filma finansēta no pašu kinokompānijas Red Cats film Studio un biedrības Jauniešu konsultācijas piesaistītajiem līdzekļiem, apgāžot apgalvojumus, ka filmu uzņemšanai sponsorus atrast ir grūti. Necerēti, tomēr līdzfinansējumu filmai piešķīra arī Latvijas Nacionālais kino centrs. Filmas pirmizrāde paredzēta 2008.gadā.

Galvenās lomas atveido Jaunā Rīgas teātra aktieris Edgars Samītis un rokgrupas Tribes of The City vokāliste Ksenija Sundejeva. Filmā piedalās arī aktrise Regīna Razuma un laikraksta Dienas Bizness valdes priekšsēdis Gastons Neimanis. Filmēts galvenokārt tiek Rīgā — parkos, stadionos, ielās, naktsklubos, pludmalēs u.c. "Pagaidām viss rit pēc plāna. Ir lērums pozitīvās enerģijas visiem — entuziasms un adrenalīns. Uzrāviens visai filmēšanas grupai ir milzīgs!" dzirkstī režisors.

Tā kā Jānis Norde grib veidot filmu skatītājiem, nevis kritiķiem, lai aktieru darba rezultāts būtu dabiskāks, viņš izmanto savdabīgu pieeju — improvizācijas metodi. Režisors iepazīstina aktierus ar filmas epizodi un saka: "Filmējam!" Bez scenārija rokās, bez sagatavotiem dialogiem aktieri, brīvi improvizējot, nospēlē savas lomas. Lai tuvāk reālajai dzīvei!

***

Edgars Samītis

Filmā atveido Viktoru, kas jaunības, mīlestības un arī garlaicīgas dzīves dēļ izvēlas piepelnīties ar bīstamo narkotiku dīlera darbu. "Man piedāvāja piedalīties filmā, un es piekritu! Jau vairākas dienas bez apstājas tiek filmēti kadri, un nogurums jau sāk likt manīt! Bieži vien daudzus kadrus pārfilmēt nākas laika apstākļu dēļ! Sākam filmēt epizodi — spīd saulīte, bet nobeigumā jau ir apmācies! Jāpārfilmē! Jo sauli vajag visas epizodes garumā!"

Ksenija Sundejeva

Filmā tēlo Viktora draudzeni Ivetu. "Šī ir mana debija kino. Agrāk, līdz gadiem 18, spēlēju teātri. Iveta ir mākslinieciska būtne, kas vēlas vasarā doties uz Amsterdamu. Tāpēc arī Viktors sāk nelegāli meklēt veidu, kā piepelnīties. Tīri cilvēcīgi Ivetu saprotu — viņa ir jauna, izlutināta, jūtas pret Viktoru nav īpaši stipras... Piedalīties kastingā nolēmu, jo tas šķita gana interesanti. It sevišķi jau tad, kad uzzināju, ka ir iespēja spēlēt galveno lomu. Radās pārliecība — es varu to izdarīt! Savādi, bet filmēšanas laikā nekādu nogurumu nejūtu. Drīzāk otrādi, kad nekas nenotiek, brīvdienās, uznāk liels bezspēks un neko negribas darīt. Ja man piedāvās piedalīties arī citā filmā, ļoti iespējams, es piekritīšu!"

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sākas Starptautiskais Baltijas baleta festivāls

Starptautiskais Baltijas baleta festivāls sāksies 3. oktobrī ar pašmāju jauno horeogrāfu un labāko dejotāju bezmaksas koncertu t/c Origo. Festivāls norisināsies līdz 4. novembrim Rīgā, Ogrē un Cēsīs...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja