Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Dzelzs jaunavas portrets

Pasaules pirmizrādi piedzīvo filma Iron Maiden: Reiss 666. Šovakar arī Rīgā!

Visticamāk, lielākajai daļai Dienas lasītāju, tāpat kā šo rindu autorei, dzīves laikā tā arī neradīsies iespēja doties koncertturnejā kopā ar kādu no pasaules mēroga mūzikas zvaigznēm. Taču grupa Iron Maiden parūpējusies par iespēju vismaz uz pāris stundām iejusties rokzvaigžņu ādā: šodien trīsdesmit piecās valstīs — arī Latvijā, kinoteātrī Parex Plaza — pirmizrādi piedzīvos filma Iron Maiden: Reiss 666. Šis būs filmas vienīgais seanss Baltijā.

1975.gadā radusies grupa Iron Maiden ir viens no Lielbritānijas smagās rokmūzikas pīlāriem, kas joprojām spēj pulcēt fanus visās pasaules malās. To arī varēs novērot jaunajā filmā, kas uzņemta 2008.gada koncertturnejas Somewhere Back In Time laikā. Šajā turnejā 45 dienās grupa paguva uzstāties 13 valstīs, visi koncerti Āzijas, Austrālijas, Ziemeļamerikas, Centrālamerikas un Dienvidamerikas stadionos un arēnās bija izpārdoti. Turklāt ne visi mūziķi tikai gatavojās koncertiem: 70 000 km garajā ceļā lidmašīnas vadības kabīnē sēdēja viens no dižākajiem roka vokālistiem — Brūss Dikinsons, licencēts aviācijas pilots, kuram nācās dzelzs putnu nosēdināt arī Azerbaidžānā un Papua-Jaungvinejā. Arī lidmašīna nebija parasts Boeing 757 — īpaši turnejai un arī filmai gan tās izskats, gan iekštelpas tika pielāgotas skarbajiem mūziķiem, uz priekšgala dižojās pati Dzelzs jaunava, un lidmašīna arī tika pie vārda — Ed Force One.

Iron Maiden: Reiss 666 nebūs koncertfilma tās tradicionālajā izpausmē — ja pirms laika U2 vismaz iztēlē ļāva ikvienam interesentam nokļūt uz turnejas Vertigo apaļās skatuves, turklāt visās trijās dimensijās, tad šoreiz Iron Maiden pavērs ziņkārīgam skatam arī visu to, kas notiek aiz skatuves. Grupa filmēšanas komandai bija ļāvusi iekļūt pilnīgi visur, līdz ar to filmā varēs redzēt gan aizkulisēs, gan uz skatuves notiekošo. Trakojoši fani, nerimstošs haoss un nemirstīgie Iron Maiden hiti (šajā turnejā mūziķi atsaucās uz 1984.gadā izdotā albuma Powerslave ēru) — tas viss ar pārliecinošu klātbūtnes efektu, sola filmas veidotāji. Metāla mūzikas zinātājiem liekus komentārus neprasīs arī filmas producentu Skota Makfaidena un Sema Dana vārdi — pasaules uzmanību viņi piesaistīja ar visnotaļ ironisko, kvalitatīva satura pilno filmu Metal: A Headbagers Journey un ne sliktāko Global Metal.

Galvenajās lomās, protams, paši Iron Maiden — Brūss Dikinsons, Stīvs Hariss, Deivs Murejs, Adrians Smits, Niko Makbreins, Janiks Gers un Maikls Kīnijs. Laba ziņa tiem, kuri nepaguva nopirkt biļetes par visnotaļ simbolisko cenu Ls 6,66: gaidāms, ka drīzumā filma Iron Maiden: Reiss 666 iznāks arī DVD un Blue-Ray fomātā.

Filma

Iron Maiden: Reiss 666


Kinoteātrī Parex Plaza 21.IV plkst.19

Biļetes izpārdotas

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja