Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

"Future Shorts" varēs redzēt "Veterinārstu" un citas animācijas filmas

Augusta "Future Shorts" īsfilmu programma Andrejsalā būs skatāma 8.augustā plkst.21, un tās fokuss šoreiz ir animācijas filmas. Latviju programmā pārstāv starptautiski pazīstamā režisore Signe Baumane ar animācijas filmu "Veterinārārsts", kura jau saņēmusi virkni balvu, taču Latvijā redzēta vien retu reizi.

Vietējās animācijas kolorītu spoži apliecina arī igauņu režisors Ulo Pikovs īsfilmā "Dialogos", kas ir jauns un traks stāsts par lietu sacelšanos un pasauli, kura, kā izskatās, beidzot jūk prātā.

Animācijas filmu plejādi papildina vienlīdz aizraujoši ārvalstu režisoru darbi. Britu ilustratora Pola Barita ar roku zīmētās īsfilmas "Shed" un "Unbearable Heat" ir īpašas ar teju taustāmu atmosfēru un dzejiskiem stāstiem.

Smieklīgā īsfilmu sērija "Tales of Mere Existence" pieturas pie vēl vienkāršākas tehnikas un vēl lakoniskāka vēstījuma - ar sarkastisku humoru par sevi un savām vājībām. Savukārt neparastu risinājumu nozieguma un soda tēmai piedāvā irāniešu īsfilma "Zero Degree" - tās galvenā varone ir videokamera, kura kļūst par vienīgo liecinieci kara noziegumam un īsteno smalku atriebību.

Augusta filmu izlasē neiztikt arī bez spēlfilmām. Šoreiz programmā ir iekļauta bezgala sirsnīgā austrāliešu kriminālkomēdija "Break & Enter", kurā jauns vīrietis un vecmāmiņa mainās lomām. To, ka labāk vadīties pēc savas iekšējās balss, nevis sabiedrības stereotipiem, pilnībā pierāda arī daiļā peldētāja komēdijā "Ester".


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja