Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Izsludina pieteikšanos uz Rīgas kino filmu darbnīcām

Nacionālais kino centrs izsludina pieteikšanos uz radošajām filmu un animācijas darbnīcām Rīga – Eiropas kultūras galvaspilsēta projekta Rīgas kino ietvaros, informēja projekta vadītāja Marta Bite.

Radošajās darbnīcās skolas vecuma jauniešiem būs iespēja apgūt prasmes filmēšanā un animācijā, kā arī izveidot savas filmas par Rīgu, kas tiks demonstrētas Rīga – Eiropas kultūras galvaspilsēta pasākumos.

Profesionāļu vadībā jaunieši izstrādās idejas un nofilmēs īsfilmas par dzīvi savās apkaimēs. "Tādējādi projekts ienes Rīgas kultūras ainā ne vien pieredzējušus un profesionālus māksliniekus, bet arī radošus jauniešus, kuri, iespējams, savu nākotni saistīs ar kino," norāda organizatori.

Līdz šī gada 7. februārim izsludināta pieteikšanās uz animācijas darbnīcu Imantā (17. līdz 21. februāris), Mārtiņa Grauda meistardarbnīcu Daugavgrīvā (18. februāris -14. marts) un Dzintara Dreiberga meistardarbnīcu Purvciemā (4. - 28. marts). Pieteikšanās un informācija šeit:

Režisors Mārtiņš Grauds veidojis vairāk nekā 600 reklāmas klipus Latvijā un Lietuvā, godalgotus mūzikas klipus grupām Prāta vētra, The Movies, Tribes of the City, Satellites LV u.c. Viņš arī režisējis dokumentālo filmu Gauja – divreiz vienā upē, kas iemūžina Latvijas mūsdienu realitāti Gaujas krastos, atsaucoties uz vienu no pirmajām latviešu skaņu dokumentālajām filmām Gauja (1934). Modes īsfilmu LustLust (Grand Prix - ASVOFF3) un Creak režisors.

Režisora Dzintara Dreiberga dokumentālā filma Dušečka tika nominēta Lielā Kristapa balvai kā labākā studentu filma. Veidojis dokumentālās filmas Padoties aizliegts par boksa treneri un tēvu Aivaru Ratnieku, Mikrobs par pusaudžu problemātiku dokumentālā kino projekta 15 stāsti par jauno ietvaros. Vairāku reklāmas un mūzikas klipu autors, tai skaitā grupai Astro'n'out.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja