Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +19 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Jaunākais kinoteātros. Ditas Rietumas skats

Jaunākās Latvijas kinoteātros skatāmās filmas vērtē kino kritiķe Dita Rietuma. Vērtējums piecu punktu skalā.*Kas gaidāms, kad gaidāms bērns * ***Amerikāniskas vitalitātes un mačisma enerģijas piepildīta romantiska komēdija, kas dzen jociņus par un ap ģimenes pieauguma tēmu. Pieci dažāda vecuma pāri atvases gaidās – šī tēma šķitusi interesanta vairākām vidējās paaudzes zvaigznēm – arī Dženiferai Lopesai un Kameronai Diazai, kuras azartiski piedalās filmā.

Tās pamatā bestsellers ar tādu pašu nosaukumu, kas diez vai būtu populārs jebkur citur kā tikai ASV.Diktators Sašas Barona Koena jociņi šoreiz vērsti daudz sensitīvākā virzienā – bakstīt ar pirkstu ASV un Tuvo Austrumu attiecību murskulī ir riskantāk nekā jandalēties pa Ameriku kazahu žurnālista Borata ādā. Vietumis Diktatorā Saša ir uzdevumu augstumos: dzirkstošs, indīgs un asprātīgs – viņu kā Lielbritānijas iedzimto spārno autsaidera brīvības sajūta jokot, kā ienāk prātā. Vietumis no Sašas jokiem ausis vīst, kas gan atbilst viņa stilam.Tumšās ēnas Protams, pārspīlēju – tikai Tima Bērtona un Džonija Depa mīlas apmāta. Ja Tumšās ēnas vērtējam ar skaidru saprātu un skatu, tas tiešām nav labākais no šī dueta astoņiem kopdarbiem. Lielākās problēmas rada filmas eklektika, šķiet, arī pats Bērtons īsti nav fokusējies, ko viņš veido – parodiju par sena TV seriāla motīviem un vampīrfilmu žanru kopumā vai jēgā daudz ietilpīgāku darbu. Dāmu mīlulis Lieliski aktierdarbi, spēcīgs literārais materiāls (Gija de Mopasāna darbs), kvalitatīva režija, pārliecinoša vēsturiskā vide (Francija, XIX gs.). Tas viss atrodams šajā versijā par mūžveco karjerisma caur gultu tēmu, kam oriģinalitāti piešķir fakts, ka karjerists ir jauns vīrietis – Roberta Petinsona izpildījumā. Vērot viņa partneres – Kristīnu Riči, Kristīni Skotu-Tomasu un Umu Tūrmani – ir bauda!Šefs Nav brīnums, ka gastronomijai un restorānu biznesa aizkulisēm veltītas filmas autori ir franči. Jaunā un vecā, ambicioza jaunās paaudzes censoņa un pieredzējuša pavāra zvaigznes, cīņa par vietu zem saules jeb ietekmi elitārā un zvaigžņotā franču restorānā nebūt nav tikai izklaidējošs pekstiņš. Šai filmai, kurā spēlē klasiķis Žans Reno un Francijā populārais TV komiķis Mišels Jūns, ir iespaidīga dramatisma padrēbe.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Baltijas pērles programmas pieturpunkti

Līdz 5. oktobrim Rīgas kinoteātrī Splendid Palace turpināsies festivāla Baltijas pērle filmu skates. Šā festivāla sīkstums un izturība ir skaidrojama ar savas auditorijas pazīšanu un prasmi piemekl...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja