Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Ķīnā nerādīs filmas ar Stounas piedalīšanos

Šārounas Stounas komentāri par Ķīnas "slikto karmu" izraisījuši negaidītu ietekmi uz viņas statusu šajā lielvalstī, ziņo CNN.


50 gadus vecā aktrise pagājušajā nedēļā publiski izteikusies, ka traģiskās 12.maija zemestrīces Ķīnā iemesls varētu būt valsts "sliktā karma", kurā vainojama Ķīnas attieksme pret Tibetu. Šo izteikumu rezultātā viens no lielākās Ķīnas kinoteātru ķēdes īpašniekiem paziņojis, ka viņa kompānija neizrādīs nevienu filmu, kuras uzņemšanā piedalījusies Š.Stouna.


"Man nepatīk, kā Ķīna izturas pret tibetiešiem, jo uzskatu, ka nevienam nevajadzētu būt nejaukam pret kādu citu," Stouna paziņojusi intervijā Hongkongas televīzijai Kannu filmu festivāla laikā. "Un tad notika zemestrīce un citas nepatikšanas, un es sāku domāt — vai tā ir karma? Vai sliktas lietas ar tevi notiek, ja pats neesi labs?"


Negs Sī Juens, UME Ciplex kinoteātru ķēdes dibinātājs un Hongkongas kino federācijas priekšsēdētājs Stounas izteikumus nosaucis par "nepiedienīgiem", piebilstot, ka aktieriem nevajadzētu minēt personīgos politiskos uzskatus, runājot par dabas katastrofu, kas piecus miljonus ķīniešu atstājusi bez dzīvesvietas. UME tīkla filiāļu tīklā ietilpst Ķīnas lielāko pilsētu, tostarp Pekinas un Šanghajas, kinoteātri.
Īsās intervijas laikā Stouna arī atzinusies, ka sākusi raudāt, saņemot no Tibetas atbalsta fonda vēstuli ar lūgumu palīdzēt zemestrīces upuriem. "Viņi gribēja būt noderīgi, un tas man izraisīja asaras. Tā man bija liela mācība, ka dažreiz ir jāiemācās būt laipniem un palīdzīgiem arī pret cilvēkiem, kas tev darījuši pāri," teikusi aktrise.
Taču, lai arī Ķīnas interneta lapās Pamatinstinkta zvaigznes izteikumi sacēluši īstu dusmu vētru, Ķīnas ārlietu ministrija paziņojusi, ka savus komentārus nesniegšot.
Līdz 2010.gadam jāiznāk vismaz četrām filmām ar Stounas piedalīšanos — Streets of Blood, Five Dollars a Day, The Year of Getting to Know Us un Dirty Tricks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja