Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Klints Īstvuds grasās atklāt FIB šefa “lielo noslēpumu”

"Ja loma to prasa, esmu gatavs valkāt arī kleitu"- tā Leonardo di Kaprio, kurš jau 14.jūlijā apstiprināja savu līdzdalību Klinta Īstvuda jaunajā filmā  Hūvers. Lai gan pirms tam, šīs vasaras galvenā Holivudas grāvēja Pirmsākums gaidās, trīsdesmit piecus gadus vecais aktieris žēlojās par "iztukšojošu nogurumu pēc divām tik darbietilpīgām galvenajām lomām" – psihiski nenosvērtā izmeklētāja tēla Martina Skorsēzes Slēgtajā salā/Shutter Island un līdzīga nestabilās psihes halucināciju vajāta varoņa Kristofera Nolana filmā Pirmsākums/Inception".

Taču amerikāņu kinoklasiķa, astoņdesmit gadu jaunā (!), ražīgā Īstvuda scenārijs - izaicinājums acīmredzot lika di Kaprio mainīt plānus un pelnītās atpūtas vietā atkal ķerties pie darba.

Tas būs stāsts par Federālās Izmeklēšanas Biroja direktoru J.Edgaru Hūveru, cilvēku, kuru puse pasaules ienīda, puse – dievināja, jo baidījās no viņa un viņa radītās ietekmīgās represīvās organizācijas. Kā zināms, tieši Hūvers pielicis savu roku gan pie XX gadsimta ASV izcilākā noziedznieka Dilindžera nogalināšanas, gan pie Amerikas ilgās un kaunpilnās iesaistīšanās Vjetnamas karā.

Taču Īstvuds nebūtu Īstvuds, ja jaunajā filmā atteiktos no vilinājuma lauzt kārtējos aizspriedumus. Šoreiz runa ir par ievērojamā politiķa, FIB šefa "slepeno intīmo dzīvi". Tiesa, Hūvera homoseksualitāte jau nav noslēpums. Tabu tēma drīzāk ir tas, ko šis izaicinošais "būt gejam, bet slepenam" nozīmēja veselas valsts politisko procesu attīstībā, kādus dubulto morāli tas veicināja.

Šīs biogrāfiskās drāmas fokuss, pēc režisora domām, būs vērsts uz Hūvera jaunību – laiku, kasAmerikas vēsturē iegājis kā drūmie Lielās Depresijas gadi. Un kad vēl tikai tapa viena no XX gadsimta ietekmīgāko politiķu personībām. Izrādās, Īstvuds filmā akcentēs Hūvera daudz aptenkoto homoseksualitāti – netradicionālo, tajos laikos pat bīstamo "seksuālo orientāciju", kuru nākamais FIB direktors slēpa no "nācijas acīm", bet kura spēlēja milzīgu lomu viņa personībā. Īstvuds uzsver, ka "apspiesta seksualitāte mēdz agri vai vēlu izlauzties kroplīgās formās un Hūvera – izcilā manipulatora, vēl izcilākā intriganta un slepeno dzīvju kolekcionāra – gadījums tam ir lielisks apliecinājums. Hūvers piedalījās slepenās geju orģijās, kā pasīvais homoseksuālists mīlēja pārģērbties sieviešu drānās, bet vēlāk, nokļūdams pie varas, bieži arī terorizēja un likvidēja savus mīļākos, aizbildinoties ar "nācijas interesēm". Hūvers vienlaikus bija arī traģiska personība, jo viņam nācās slēpt savu mīlestību – arī pavisam reālu vīriešu veidolā. Kaut gan bieži savus aģentus Hūvers izvēlējās tieši pēc piederības "slepenajai brālībai", tieši Hūveram Amerika var pateikties par ietekmīga geju lobija izveidošanos visās ASV varas institūcijās, jo geji ir ārkārtīgi solidāra kopiena" – tā režisors izklāsta filmas šokējošo intrigu. Bet Leonardo di kaprio izvēli viņš raksturo īsi – "lai nospēlētu tik dramatisku tēlu, kāds bija Edgars Hūvers, nepieciešams aktieris ar milzu talantu un harismu. Leo piemīt abas." Lieki bilst, ka jau tagad kinomānu saits IMDB.com Klinta Īstvuda filmu Hūvers/Hoover ierindojis 2012.gada gaidītāko filmu topā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja