Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Latvijā sāk demonstrēt filmu "Graustu miljonārs"

Skatieties un klausieties!

Indieši nāk! Indijas laikmetīgā māksla ieņem Rietumu pasaules prestižākās galerijas, muzejus un izstāžu zāles. Par šā gada populārāko skaņu celiņu noteikti kļūs mūzika no Denija Boila melodrāmas Graustu miljonārs — filmas, kura šajā kino balvu sezonā ievāca lielāko godalgu ražu un no piektdienas, 27.februāra, skatāma arī Latvijas kinoteātros. Mūziku filmai sacerējis par Madrasas Mocartu dēvētais A.R.Rahmans. Šis komponista darbs jau novērtēts ar Zelta globusu, britu balvu BAFTA un pat ar diviem Oskariem — gan par mūziku, gan par labāko dziesmu Jai Ho. 43 gadus vecais A.R.Rahmans visu mūžu rakstījis mūziku Indijas filmām un popmūziku, un indieši visās pasaules malās klausās un dzied līdzi viņa dziesmām.

Graustu miljonāra mūzikas albums pārsteidz ar dažādību — tas nav tikai sentimentāls indiešu pops. Protams, šajās melodijās jūtamas klasiskas Bolivudas nokrāsas, bet tajās ir arī new age, postpanks, Londonas un Ņujorkas klubu ritmi, elektroniskais minimālisms. Mūzikas ierakstā piedalījusies eksotiskā un ekstravagantā hiphopa māksliniece M.I.A. (īstajā vārdā Matangi Maija Arulpragasama).

Viņa dzimusi Londonā šrilankiešu emigrantu ģimenē. Viņas tēvs bija viens no separātistu grupējuma Tamilīlamas atbrīvošanas tīģeri līderiem. XXI gadsimta sākumā M.I.A. kļuvusi par multikulturālisma simbolu, izglītību viņa ieguvusi elitārajā Londonas Sv.Mārtina mākslas un dizaina koledžā. Graustu miljonāra mūzikas albumā viņas balss dzirdama trijos skaņdarbos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja