Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Miks Ozoliņš un Agnese Zeltiņa Holivudā uzņems filmu

Miks Ozoliņš un Agnese Zeltiņa Holivudā uzņems pilnmetrāžas filmu, abu vārdā ziņo Līva Pētersone. Filmas nosaukums būs "3 of Us" ("3 no mums").

Filmas "3 of Us” scenāriju Miks Ozoliņš uzrakstījis, balstoties populārā igauņu dramaturga Jāna Tjattes (Jaan Tätte) lugā, kas iestudēta ne vien Baltijā, bet arī Izraēlā, Vācijā, Šveicē un citviet. Agnese Zeltiņa Latvijā piedalījusies lugas iestudējumā – Alvja Hemaņa režisētājā Jaunā Rīgas Teātra izrādē „Brīvais kritiens” kopā ar Kasparu Znotiņu, Aleksandru Radzeviču un Ivaru Kalniņu, ziņo aktrises pārstāvji. ("Diena" gan atzīmē, ka JRT izrādē vienu no galvenajām lomām spēlēja nevis I.Kalniņš, bet Alvis Hermanis.)

Lai arī uz teātra skatuves Lauras lomā iejutusies vairāk kā 100 reizes, Agnese atzīst, ka filmā būs vairākas būtiskas atšķirības – pirmkārt, "3 of Us” tiks uzņemta angļu valodā. Aktrise uzskata, ka lomas raksturu ietekmēs arī jaunie partneri un viņu personīgā pieeja stāstam. Milzīga nozīme esot Mikam Ozoliņam kā režisoram, kurš, rakstot filmas scenāriju, izveidojis jaunu koncepciju varoņu attiecību struktūrā.

"Šī filma iesāks jaunu lappusi manā profesionālajā biogrāfijā, jo pirmo reizi filmas veidošanā piedalos arī kā izpildproducente, kas nozīmē, ka atbildība ir ne tikai par filmas māksliniecisko vērtību. Esot projektā no A-Z, man tiek sniegta unikāla iespēja paplašināt savas darbības lauku un iegūt jaunas zināšanas, kas bijis mans sapnis jau labi sen," stāsta A.Zeltiņa.

Pēc trīs Ņujorkā un viena Losandželosā pavadītā gada Miks Ozoliņš atgriezās Latvijā, lai strādātu kā režisors telekompānijās LNT un TV5, tomēr viņa karstākā vēlēšanās esot bijusi atgriezties, lai uzņemtu savu pirmo pilnmetrāžas filmu. M.Ozoliņš atzīst, ka Losandželosā, pasaules izklaides un kino centrā, uzturēties ir grūti, ja neesi šajā industrijā "iekšā ar visām četrām". "Nebrīnos, ka mūsu tautieši atgriežas Latvijā, izmantojot tur sniegtos piedāvājumus, kā savulaik darīju es. Lai gūtu maksimālu profesionālo darba pieredzi, Latvijā strādāju kā režisors, producents un vēlāk arī kā MTV vīdžejs."

Losandželosā Ozoliņš uzfilmējis savu pirmo īsmetrāžas filmu "Apartament", kas ieguva skatītāju simpātijas balvu īsfilmu festivālā "2 Annas". Viņam esot arī aktiera pieredze: "Arī es Losandželosā savulaik filmējos pie Klinta Īstvuda, pusdienas pauzē ēdu kopā ar Džonu Malkoviču, piedalījos tādos seriālos kā "Monks" un "CSI", taču būt masu skatu dalībniekam Holivudā nav ilgstoša labuma. Tomēr šāda pieredze man palīdzēja veikt novērojumus par kino veidošanu augstākajā procesā, uz ko klusībā esmu vienmēr tiecies arī es.”

Filmas "3 of Us" sagatavošanas process esot sācies Rīgā. Losandželosā kotobrī turpināšoties filmēšana , kad būs atrastas sižetam atbilstošas vietas un aktieri.

Ozoliņš un Zeltiņa arī iecerējuši filmas uzņemšanas pieredzi atspoguļot myspace.com/3ofusmovie, kur ievietos fotogrāfijas un video no uzņemšanas laukuma, kā arī abu blogi.-

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja