Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Nacionālais kino centrs aicina uz Baltijas filmu skati

9. decembrī Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) telpās notiks Baltijas filmu skate, kas ļaus iepazīt savdabīgākās pēdējo gadu igauņu un lietuviešu filmas. Uz dienas seansiem plkst. 12, 14.30 un 17 – ieeja ir brīva.

Lai veicinātu informētību par Baltijas valstu kino aktualitātēm un žanriskajiem meklējumiem, Nacionālais Kino centrs piedāvā noskatīties četras spilgtas filmas, kas veidotas tuvākajās kaimiņvalstīs.

Igauniju pārstāv jauno režisoru paaudze. Drosmīgi un vizuāli izsmalcināti ir veidota jaunā režisora Marti Heldes filma Caurvējā – tas ir igauņu izsūtījuma stāsts, pirmā filma Igaunijas pieredzē par padomju deportāciju traģēdiju. Vēl jo interesantāk, ka šo dramatisko vēsturisko pieredzi jaunais režisors ir izmantojis neparasta, pat eksperimentāla mākslas darba radīšanā. Filmas seanss – plkst. 12.

Igaunijas jaunās režisoru paaudzes spilgta zvaigzne ir arī režisors Veiko Ounpū – viņš ir viens no starptautiski atzītākajiem Baltijas valstu režisoriem, saņēmis prestižas balvas svarīgos festivālos. Veiko Ounpū ir viens no prasmīgākajiem stilizētājiem ne tikai Baltijas valstīs, bet arī Eiropas kontekstā. Par to var pārliecināties arī viņa filmā Brīvi plūstošs (Free Range), kura veidota stilizētā 60. gadu Jaunā viļņa valodā, kaut filmas varonis ir mūsdienu puisis, jauns rakstnieks, kurš meklē savu vietu pasaulē. Filmas seanss – plkst. 14.30.

Uzmanības vērts ir drosmīgais un ekstravagantais lietuviešu režisores Kristīnas Božītes eksperiments fantastikas žanrā, kas ir liels retums Baltijas valstu pieredzē. Tā ir filma Zūdošie viļņi, kuras galvenais varonis veic ceļojumu kādas sievietes apziņā. Filmas seanss – plkst. 17.

Vakara filma, ko piedāvā Baltijas filmu izlase, ir atzītā režisora Ilmāra Rāga darbs Kertu. Mīlestība ir akla – tā ir vienīgā Baltijas valstu filma, kas bija tikusi līdz šā gada Eiropas Kinoakadēmijas "pusfinālam", proti, bija iekļauta to 54 filmu skaitā, par kurām balsoja Eiropas Kinoakadēmijas biedri. Filmas seanss – plkst. 20. Biļetes nopērkamas pirms seansa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja