Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Projekts 15 jukušas avis gūst starptautisku atzinību

Aijas Bley un Elvitas Rukas projekts 15 jukušas avis guvis starptautisku atzinību – tas izvirzīts balvai, ko pasniedz Vācijas valdība sadarbībā ar starptautisko Civis Mediju fondu.

Foto māksliniece Aija Bley devusies uz Berlīni, lai 18. aprīlī piedalītos prestižās mediju balvas apbalvošanas ceremonijā.

Vācijas valdība sadarbībā ar starptautisko Civis Mediju fondu godina projektus, kas mākslinieciski augstvērtīgā veidā atspoguļo integrācijas, kultūras daudzveidības un etnisko attiecību jautājumus. Festivāla organizatori balvai izvirzījuši projektu 15 jukušas avis, ko realizē divas neatkarīgas mākslinieces - fotogrāfe Aija Bley un publiciste Elvita Ruka. Mediju balvai izvirzīta projekta mājas lapa, bet eksperti īpaši atzinīgi vērtē uzsākto grāmatu sēriju.

Šobrīd latviski ir iznākušas četras grāmatas par bijušajām PSRS republikām: Uzbekistāna. Starp zeltu un urānu, Kirgizstāna. Āzijas nepaklausīgā meita, Tadžikistāna. Seifs ar putniņiem un Gruzija. Sarunas ar dūjām. Grāmatas nākušas klajā izdevniecības Dienas Grāmata paspārnē. Projekta uzsākšanu sīvā konkurencē atbalstīja Eiropas Kultūras fonds, bet Latvijā vienīgais ekspedīciju sponsors ir aviokompānija airBaltic.

"Projekts ir misija un personisks varoņdarbs vienlaikus. Mūs neviens nav angažējis un saturu nepasūta. Gandarījumu sniedz ceļojumos piedzīvotais un lasītāju atsaucība. Paradoksāli ir tas, ka Latvijas naudas projektā nav, bet darba augļus saņem tieši latviešu publika. Lai projektu īstenotu iecerētajā apjomā, var teikt īsi: būs finansējums, būs nākamās ekspedīcijas, būs grāmatas. Mūsu mērķis ir pilnu 15 grāmatu sēriju pabeigt pāris gadu laikā un izdot arī vismaz angļu un krievu valodā. Tad visas «avis» būs godam saskaitītas," stāsta 15 jukušo avju autores.

15 jukušu avju sērijas grāmatas tika nominētas konkursā Zelta ābele kā skaistākie dokumentālās prozas izdevumi, bet bibliotēku reitingā ieņem augsto trešo vietu - cilvēki lasa, aicina tikties un gaida nākamās grāmatas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja