Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Publiski iepazīstinās ar Nacionālā Kino centra konkursam iesniegtajām spēlfilmām

9.martā no plkst.10 līdz 13.45 Rīgas Kinomuzeja zālē notiks 2010.gada konkursam pieteikto spēlfilmu projektu publiska prezentācija, informē NKC pārstāve Kristīne Matīsa.

Prezentācijā producentiem un režisoriem tiks dota iespēja projekta dokumentāciju papildināt ar audiovizuāliem materiāliem un autoru stāstījumu. Konkursā iesniegtos projektus un to prezentāciju vērtēs eksperti - kinorežisors Jānis Putniņš, filmu eksperts Uldis Cekulis un NKC pārstāvis Uldis Dimiševskis.

K.Matīsa atgādina, ka 2010.gada spēlfilmu projektu konkursu NKC izsludināja 13.janvārī un konkursa mērķis ir atbalstīt ne mazāk kā trīs pilnmetrāžas spēlfilmu projektu ražošanu filmēšanas un/vai pēcapstrādes posmos. NKC pārstāve arī uzsver, ka konkursā atbalsta tikai tos projektus, kuru filmēšanu plānots pabeigt 2010.gadā. Tas gan  nenozīmējot, ka arī filmas pirmizrāde noteikti gaidāma 2010.gadā. Samazinātā nozares budžeta apstākļos kopējais pieejamais finansējums spēlfilmu ražošanai ir Ls 318 2000, līdz ar to iespējams atbalstīt tikai 26 procentus no kopējā pieprasītā finansējuma (Ls 1 483 633).

Pieteikumu pieņemšana noslēdzās 10.februārī, un pēc projektu administratīvās izvērtēšanas uz publisko prezentāciju tika virzīti trīspadsmit projekti. Uz finansējumu nākamajai filmai pretendē režisori Jānis Poškus, Jānis Nords, Laila Pakalniņa, Aleksandrs Hāns, Aigars Grauba, Viesturs Kairišs, Aiks Karapetjans, Una Celma, Māris Martinsons, Juris Kursietis un Oskars Morozs. Konkursā piedalās arī studijas F.O.R.M.A. kopražojuma projekts ar igauņu režisoru Pēteri Simmu.

2010.gada spēlfilmu konkursa rezultāti tiks publiskoti pēc 22.marta Nacionālā Kinocentra mājas lapā (www.nfc.gov.lv), tur arī pieejama sīkāka informācija par konkursu.

K.Matīsa norāda, ka NKC ir izsludinājis arī animācijas un dokumentālo filmu projektu konkursus, kuru pieteikuma termiņš noslēdzās 3.martā, un drīzumā tiks paziņoti projektu publiskās prezentācijas datumi (prognoze - pirms un pēc Lieldienām). Dokumentālo filmu konkursam pieejamais finansējums ir Ls 122 400, animācijas filmu konkursam - Ls 156 400.

Tāpat NKC šogad plāno izsludināt arī līdzfinansējuma konkursu Eiropas sabiedrisko fondu finansējuma piesaistei (Ls 50 000) un Latvijas filmu izplatīšanas atbalstam (Ls 10 000). Gada otrajā pusē plānots arī eksperimentālu mazbudžeta debijas spēlfilmu projektu konkurss (Ls 20 000). Visa informācija par projektu konkursiem pieejama NKC mājaslapā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

UZZINI VAIRĀK

 

Spēlfilmu skatīšanās grafiku meklējiet šeit.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja