Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

“Tumšais bruņinieks” nokļūst labāko filmu sarakstos

Pēdējā Betmena sērijas filma “Tumšais bruņinieks” iekļauta Amerikas Filmu institūta veidotajā 2008.gada labāko filmu sarakstā, ziņo BBC. Atšķirībā no citiem balvu piešķīrējiem, AFI nenosauc vienu gada labāko filmu, kā arī izvēlētās nesakārto kvalitātes secībā.Līdz ar “Tumšo bruņinieku” pie labākās filmas goda tikusi arī politiskā biogrāfiskā drāma “Piens” (Milk), animācijas fantāzija “Wall-E” un “Neticamais stāsts par Bendžaminu Batonu” (The Curious Case of Benjamin Button).

Tāpat atzinīgi novērtēta arī Klinta Īstvuda filma “Gran Torino”, komikss “Dzelzs vīrs” (Iron Man), un līdz ar komerciālajiem ekranizējumiem atzinību izpelnījušās arī neatkarīgo kompāniju veidotās drāmas “Sasalusī upe” (Frozen River) un “Vendija un Lūsija” (Wendy and Lucy). Filmu veidotāju, apskatnieku un akadēmiķu veidotajā sarakstā iekļautas arī filmas “Frosts pret Niksonu” (Frost/ Nixon) un “Cīkstonis” (Wrestler). Labāko filmu veidotāji tiks godināti īpašā ceremonijā 9.janvārī. Tajā pašā laikā “Tumšais bruņinieks” iekļauts arī kā viens no 15 pusfinālistiem cīņā par Oskaru nominācijā Labākie vizuālie efekti — Betmenam nāksies sacensties ar “Nārnijas hronikas 2: Princis Kaspiāns” un pēdējo Džeimsa Bonda piedzīvojumu filmu “Mierinājuma kvants” (Quantum of Solace”). Garajā sarakstā, kas janvārī saīsināsies uz pusi, atrodas arī pēdējais stāsts par Indiana Džounsu.Pagājušonedēļ tika paziņots, ka nelaiķis Hīts Ledžers nominēts “Golden Globe” par Džokera lomu filmā “Tumšais bruņinieks”.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja