Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

25.marts, morāle un dārzeņi

Šorīt izlasīju avīzes. FT.com, tad latviešu un krievu. Parasti pēc Financial Times izlasīšanas kļūstu mazliet nervozs un atslodzei turpinu ar Latvijas presi. Tajā vismaz ziņu saturs parasti ir mazāk satraucošs un lasāms arī kāds pašuzmundrinošs gabals. Piemēram, «es būšu Rīgas Blumbergs-Lužkovs un Stendža mani uz Buldozera iestums Rātsnamā, lai es kā Jēzus padzītu visus svešo mantu mijējus no Centrāltirgus Tempļa».

Bet šodien tāds domīgs kļuvu pēc Latvijas preses izskatīšanas. Latvieši pirmajās lappusēs piemin 1949.gadu un komunisma upurus. Latvijas krievu presē rūpīgi meklēju kaut vienu rindiņu. Velti. Neviena vārda. Zero. Nulle. Nada.

Čas toties reklāmraksts «Baltijas nacisms» autoru jaunajam garadarbam par to, kādu labumu padomju okupācija devusi Baltijai. Šovakar pirmizrāde, runāšot pats Raimonds Pauls.

Jā, un vēl plašs PR trim gluma paskata nekustamā īpašumu spekulantiem, kuri, ietērpušies vienkāršo kredītņēmēju aizstāvju mantijās, no zupas virtuves pieprasa vieglāku kredītu atlaišanu. Pirmkārt, sev, protams.

Krīze, izskatās, patiešām ir mūsu galvās.

Vai tiešām Latvijas krievu vairākums un mediji kā to spogulis tik ļoti pašidentificējas ar komunistu režīmu, ka baidās pat pieminēt par tā noziegumiem?

Vai tiešām Latvijas topošā «bijusī vidusšķira» ļaus par saviem runasvīriem kļūt «gāzi grīdā» tipa jampampiņiem?

Es gribu atbildēt «nē». Bet man par to vēl ir jāpārliecinās. Pajautāšu krievu tautības draugiem un līdzgaitniekiem ceļā uz «bijušo vidusšķiru».

Bet nu pietiks skumt par morāli. Iedvesmoja mani uzsaukums uz Lielo Talku un Mišela Obama, kura Baltā nama mauriņā sastādījusi dārzeņus. Es piedalīšos. Piekopšu apkaimi un iestādīšu kādu dārzeni. Kā sacīt jāsaka, katram gadījumam. Rudenī var noderēt pašdarināta organiskā pārtika. Tā ir veselīga. Un ļauj sabalansēt ģimenes budžetu pēc kredītmaksājuma eirās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja