Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Baltās nakts ietvaros šogad atklās Tēlniecības kvadriennāli

Naktī no 10. uz 11. septembrim notiks mūsdienu kultūras forums _Baltā nakts 2016. _Tā laikā atklās Tēlniecības Kvadriennāli Rīga, kas piedāvās lielisku iespēju iepazīt un iedziļināties mūsdienu tēlniecības starptautiskajās norisēs.

Tēlniecības Kvadriennālē Rīga dažādu valstu mākslinieki izstādīs objektus pilsētvidē un veidos izstādi Vāgnera zālē.

Foruma Baltā nakts pamatprogrammu veidos vairāk nekā 30 mākslas un kultūras projekti, tostarp, koncerti, instalācijas un skulptūras pilsētvidē, izstādes, multimediāli projekti, dzejas sacensības un lasījumi un filmu programmas. Baltās nakts pamatprogrammu papildinās vairāk nekā 20 iniciatīvu projekti, kuru organizēšanā iesaistās teātri, skolas un bērnudārzi, mākslas galerijas, kafejnīcas, mākslas un kultūras studijas un citi aktīvie rīdzinieki un domu biedri.

Šogad pēc vairāku gadu pārtraukuma tiks atjaunots Baltās nakts tramvajs, kas kā mūsdienu mākslas objekts un vienlaikus sabiedriskā transporta līdzeklis savienos Rīgas centru ar vienu no tālākajiem norises punktiem, kursējot maršrutā Ausekļa iela - Gaujas iela - Ausekļa iela.

Baltā nakts šogad koncentrēsies ierastās ģeogrāfiskās vietās - Rīgas centrā, Vecrīgā, Spīķeru kvartālā, un tuvējā Pārdaugavā. Īpaši aktīva šogad būs Miera iela un tai blakus esošie kvartāli - no Gaujas ielas mākslinieku kvartāla, Lielajiem kapiem līdz pat Brīvības ielai. Virknē pamatprogrammas pasākumu Latvijas mākslinieki sadarbosies ar kolēģiem no citām valstīm, radot un rādot instalācijas, performances, izstādes, mūzikas eksperimentus un koncertus. Savukārt pie Brīvības pieminekļa tiks izstādīts pasaulē lielu interesi raisījušais Kanādas mākslinieku objekts, interaktīva instalācija Cloud jeb Mākonis.

Baltā nakts Rīgā notiks 11. reizi un tā ir daļa no starptautiska projekta Eiropas Baltās naktis, ko aizsākušas piecas Eiropas galvaspilsētas – Brisele, Madride, Parīze, Rīga un Roma.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja