Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Aicinām veidot Solidaritātes kustību tautas pašsaglabāšanai

“Visu Latvijai!” aicina veidot –

SOLIDARITĀTES KUSTĪBU - TAUTAS PAŠSAGLABĀŠANAI

Lai cik grūti laiki stāv priekšā, mūsu tautai vēsturē tie bijuši vēl daudzkārt grūtāki - impēriju jūgi, izsūtīšanas, okupācijas. Katrs cilvēks brīdī, kad viņu pamet likteņa varā valsts sistēma, instinktīvi pašorganizējas, jo ieslēdzas viņa pašsaglabāšanās instinkts. Latvijā pieaug bezdarbs, maznodrošinātība, kriminalitāte un līdz ar to arī izmisums, bezcerība. Ja šai situācijai ļaujamies un reaģējam uz to tikai stihiski, labākajā gadījumā vieni pāries uz naturālo saimniecību, sliktākajā citi izvēlēsies laupīšanu.

“Visu Latvijai!” aicina visus, kas novērtē un izprot situāciju, nepalikt malā, bet organizēties, lai visdažādākajā veidā palīdzētu tiem, kas psiholoģisku, veselības vai citu apstākļu dēļ izdzīvošanai organizēties nespēs. Kādam būs vairāk naudas, citam vairāk laika, vairāk zināšanu, vairāk fiziskā spēka un tā pielietošanas iemaņu. Solidarizējot šo potenciālu, gribam aktivizēt vienotu tautas pašsaglabāšanās kustības veidošanu visā Latvijā.

Aicinām atsaukties un pieteikties, kā visvienkāršākos labas gribas cilvēkus, tā uzņēmējus, kā jauniešus, tā pieaugušos vai vecāka gada gājuma Latvijas iedzīvotājus, lai vajadzības gadījumā visi kopā sniegtu katram dažādi iespējamo palīdzību grūtībās nonākušajiem tautiešiem.

Pārvari egoismu! Maini savu attieksmi no savtības uz līdzjūtību! Skati lietas kopsakarībā! Jo visi savā mazās Latvijas izplatījumā esam vienoti.

Solidāri modināsim panīkušo kopības apziņu, iespēju robežās upurējot personīgo, savtīgo. Līdzās bieži pārspīlētajām tiesībām atgādināsim viens otram arī par pienākumu savu līdzcilvēku priekšā. Darīsim citiem to, ko vēlamies lai citi darītu mums. Un mēs izdzīvosim.

Pašsaglabāšanās iespējama tikai pašorganizējoties. Vai tā būtu pārtika no sava dārza, profesora vai studenta zināšanas, vai muskuļu spēks, vai neizmantota pajumtes daļa - ar to visu grūtajos laikos mēs varam dalīties.

Latvijas prezidents Kārlis Ulmanis saka:

Tauta – tā ir ideja par kopējām asinīm, par kopēju zemi, par kopējām paražām, par kopēju vēsturi, par kopēju godu.  Mēs liekam atskanēt vārdiem vienība, vienprātība, kopā iešana, kopā turēšanās. Bez šīs vienprātības un vienības atzīšanas un piepildīšanas dzīvē uz katra soļa mēs labi zinām, ka nevar būt un nebūs Latvijas, par kuru varētu piepildīties mūsu lūgšana: „Tev mūžam dzīvot, Latvija!”

Esi savas valsts patriots! Ne tikai vecvecāku mums atstāto atmiņu dēļ, bet savu bērnu nākotnes dēļ.

Visu informāciju apkoposim un publicēsim “Visu Latvijai!” mājas lapā – www.visulatvijai.lv, sadaļā SOLIDARITĀTE. Mūsu e-pasts: [email protected]. Tālruņi: 67272735, 29213131. "Visu Latvijai!" veiks koordinācijas darbu, jo solidārajam atbalstam jānotiek nepastarpināti - no sirds uz sirdi, no spējīgā atbalstīt pie nespējīgā krīzi pārdzīvot vai tajā izdzīvot.

2009. gada 18. jūnijā

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja