Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Aigara Kalvīša opurtūnisms un populisms

Latvijā nekāda politiskā krīze nav iestājusies. Nopietna politiskā krīze  Latvijā jau ir visai ilgu laiku un tā noteikti turpināsies, ja Aigars Kalvītis ar saviem domubiedriem tuvākajā laikā nepametīs Ministru Kabinetu.

Kalvīša pēdējo dienu rīcībā iezīmējas daudz jo daudz populisma un politiskā opurtūnisma. Premjers ilgi jo ilgi klusēja par inflāciju un te pēkšņi pagājušajā nedēļā viņš paziņoja par ļoti „nopietniem pasākumiem“ inflācijas apkarošanai. Mēnešiem ilgi premjers visus mierināja, stāstot par mūsu valsts ātrajiem attīstības tempiem, kušināja tos, kuri brīdināja par augstās inflācijas bīstamo raksturu.

Tagad Kalvītis visai kaismīgi ir uzsācis cīņu ar KNAB un Alekseju Loskutovu, jo esot atklājušās būtiskas nelikumības. Cīņas scenārijs līdzīgs kā cīņai ar inflāciju—vairākus mēnešus (kopš jūnija) premjers noteikti zināja par Valsts kontroles atzinumu KNAB izdevumu lietā, bet gaidīja. Ko gaidīja, tas ir cits jautājums. Iespējams, brīdi, kurā varētu izdevīgi uzbrukt KNAB un Loskutovam.

Premjers demonstrē zināmu liekulību, jo tad, kad tiek ierosināts kāda pārbaude vai kriminālprocess pret viņa paša bandas, ai piedodiet, koalīcijas biedriem, Kalvītis izsakās ļoti izvairīgi. Gadījumā ar Loskutovu, Kalvītis jau pirms ģenerālprokurora vadītās komisijas lēmuma skaidri pauž savu vēlmi atbrīvoties no Loskutova. Tādi dubulti standarti—pret politiskajiem līdzgaitniekiem - vieni, pret nemīlamiem ierēdņiem - otri.

Aigars Kalvītis sāk līdzināties dusmīgam Latīņamerikas diktatoram, kurš katru problēmu izmanto nevis, lai to risinātu, bet lai celtu savu popularitāti un demonstrētu „izlēmību.“ Valstij ir vajadzīga reāla cīņa ar inflāciju un reāla palīdzība KNAB cīņai ar korupciju, nevis pseidodarbības, kuras nav nekas vairāk par „bargu“ retoriku.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja