Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Atklās A.Faniginas rotu izstādi "Omnia mutantur, nihil interit"

Mākslas galerijā "Putti" no 13.februāra līdz 12.martam rotu mākslinieces Annas Faniginas izstāde "Omnia mutantur, nihil interit" (no latīņu valodas "Viss mainās, nekas nepazūd"), informē Diāna Jaunzeme-Meistere.

Izstādē tiks prezentēta sudraba brošu kolekcija ar zelta piespraužu adatām.

"Spilgtas pārvērtības" - tāds ir galvenais kolekcijas motīvs, kas pēta priekšmetu un jūtu transformācijas laika plūsmā. Broša kā mūsu dvēseli caurduroša spilgta iespaida simbols, kā pie sirds piestiprināta slepena sajūta, kā laika moments, kas ir pārvērties par dārglietu.

Kolekcijā ir izmantotas seno laiku fotogrāfijas un veco rotu kopijas, kas tagad ir guvušas jaunu veidolu. Dārgakmeņi līdzās slīpētiem stikliem no vecmāmiņu brošām un līdzās jūras pulētiem stikliņiem, kas atrasti Murano salas sēkļos, ņiem katram ir sava unikāla vērtība - iedzimta vai laika gaitā iegūta. Cilvēku, kuģu, baložu silueti, vecais un jaunais, dārgais un lētais - viss sapinas vienotā mirdzošā, mainīgā plūsmā.

Skarot izmaiņu tēmu, dizainere manāmi pārveido arī savu radošo rokrakstu, pirmoreiz savos darbos izmantojot daudzveidīgus slīpētus dārgakmeņus. Pirmoreiz tik plaši pievēršas tādam īpašam rotu tipam kā broša. Pirmoreiz sev raksturīgo ģeometrisko formu vietā šajā kolekcijā dod priekšroku brīvām, asimetriskām kompozīcijām.

Radot savus darbus ar zīmolu VERBA, Anna Fanigina arī šoreiz paliek uzticīga verbālajiem apzīmējumiem. Katras brošas otrā pusē ir salasāms kolekcijas nosaukums "Omnia mutantur, nihil interit", kaut gan bieži tas ir tikai nojaušams...

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja