Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Atklās Artura Ņikitina personālizstādi “Mākslinieks cilvēkam”

Ceturtdien, 17.jūnijā plkst. 18:00 galerijā „GlobalArtRoom” tiks atklāta gleznotāja Artura Ņikitina (1936) personālizstāde, informēja galerijas pārstāve Brigita Zelča. Izstāde būs aplūkojama līdz 10.jūlijam.Arturs Ņikitins ir dzimis 1936. gadā Ļeņingradā (tagadējā Santpēterburgā), 1962. gadā absolvējis Latvijas Mākslas Akadēmiju.

Viņa interešu lokā ietilpst glezniecība, grafika, tēlniecība un dizains. Izstādēs mākslinieks piedalās kopš 1958. gada, un to skaits pārsniedz četrus simtus (tajā skaitā 30 personālizstādes). Arturs Ņikitins ir Latvijas Mākslinieku Savienības biedrs un Baltijas Starptautiskā institūta profesors. Darbi atrodas Latvijas Mākslas muzeja un Mākslas fonda kolekcijās (Rīga, Latvija), A. Puškina Tēlotājas mākslas muzejā, Tretjakova galerijā (Maskava, Krievija) un citos muzejos.„Māksla no mākslinieka prasa vai nu augstu profesionālu meistarību vai arī mākslinieciskā žesta iekšējo spriedzi. Arturam Ņikitinam piemīt gan viens, gan otrs, un viņš to virtuozi izmanto. Pēc dabas dumpinieks, „jēgas sagrozītājs un vienotuma grāvējs”, viņš turpina apliecināt personīgo pašpietiekamību visdažādākos mākslas virzienos: zīmējumā, glezniecībā, tēlniecībā, ilustrācijā, dizainā un zināšanu nodošanas mākslas studentiem”, atzīmē mākslas zinātniece C. Haenko. Mākslinieka spēcīgais un savdabīgais talants, kurā apvienojas zīmētāja un kolorista dotumi, iezīmē savādāku māksliniecisku domāšanu. A. Ņikitina darbiem raksturīgs tēla kāpinājums ar jebkādiem līdzekļiem, idejas un jūtu spēka iemūžinājums, vispārīga cilvēciskās psihes būtības mobilitātes pārraidīšana, kas savā ziņā ir reālisma tradīciju turpinājums. Tomēr viņa darbos sastopama arī organizēta nekārtība, ekspresīvi štrihi un telpiskas izmaiņas, groteska, kas ietver paradoksālu informāciju, brīžiem apzināta, sakāpināta atklātība. Artura Ņikitina kredo ir „Atkāpties no savas virsotnes, no paša radošā laika dzīvē”.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja