Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Atklās fotoizstādi par Izraēlas armijā dienējošo sieviešu ikdienu

Ceturtdien, 5. martā, iepirkšanās centra Sky&More pirmajā stāvā tiks atklāta fotoizstāde "Skaistums ar ieročiem", informē Eda Sarmīte Magone, tirdzniecības centra mārketinga vadītāja. Izstādes ekspozīciju veido 24 fotogrāfa Dmitrija Ļuļjeva lielformāta darbi, kuros autors iemūžinājis Izraēlas armijā dienējošo sieviešu dzīvi. Vizuālo noskaņu papildinās vairāk kā 70 mainīgi fotoattēli, kas tiks eksponēti uz lielā ekrāna.

Fotogrāfs Dmitrijs Ļuļjevs veiksmīgi apvienojis šķietami pretrunīgo noskaņu starp armijas dzīves realitāti un sievietes būtību, akcentējot skaistumu un sievišķību, ko nespēj apslāpēt ne ieroči, ne skaudrie dzīves apstākļi.

Lai iepazītos ar sieviešu ikdienu un apstākļiem armijas dienestā, fotogrāfs Dmitrijs Ļuļjevs Izraēlā pavadījis divas nedēļas. "Vēlējos, lai ikviens, kurš paraugās uz sievieti formas tērpā un ar ieročiem rokās, joprojām spētu saskatīt sievieti. Izraēlā tā ir realitāte. Tur ar ieročiem prot apieties pat vecmāmiņas. Turklāt sievietes, apgūstot kara mākslas tehniku, nezaudē neko no savas sievišķības. Vēlos, lai ikkatra sieviete to apzinātos," stāsta izstādes autors Dmitrijs Ļuļjevs.

Dmitrijam Ļuļjevam šī ir jau ceturtā izstāde, kura ieskicē kādu savdabīgu sociālās realitātes šķautni: "Fotogrāfija kā mākslas žanrs jau pašos pamatos ir radies, lai fiksētu realitāti. Es necenšos kaut ko izskaistināt, un par galveno vērtību uzskatu spēju uz apkārt notiekošo paskatīties citādi," saka D. Ļuļjevs.

Izstāde "Skaistums ar ieročiem" iepirkšanās centrā Sky&More būs apskatāma līdz pat 5. aprīlim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja