Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Cik bieži Daudze mānās?

Šodien Saeimas priekšsēdētājs nāca klajā ar paziņojumu, ka ārkārtas sēdes laikā, kur prezidents uzrunās deputātus, nav iespējamas debates. Jau tā šī ārkārtas sēde, kur netiks iesniegts konkrēts lēmumprojekts par Satversmes grozījumiem, ir tukša un bez konkrētiem lēmumprojektiem. Pretēji prezidenta solītajam, diskusijas ar partijām nenotiks.

Jo prezidenta uzrunu grūti nosaukt par diskusiju. Tāpat pretēji prezidenta solītajam arī netiks iesniegti grozījumi, kuri būtu nododami komisijām. Liekas, sākam pierast pie tā, ka prezidenta vārdi nesaskan ar darbiem un īpaši vairs nerēķināmies, ka viņa vārdi ko būtiski ietekmēs. Diemžēl.

Bet laikam grūt pierast pie tā, ka Saeimas priekšsēdētājs regulāri mānās (lietoju šo vārdu, lai gan padomā man ir cits, kurš precīzāk raksturotu viņa darbības). Daudze paziņo, ka pēc prezidenta uzrunas nebūs nekādas diskusijas, un tas atspoguļots masu saziņas līdzekļos. Loģiski, daudziem deputātiem radās jautājums, kāda jēga iet uz parlamentu un klausīties tukšu runu, no kuras jau iepriekš nekas nav gaidāms.

Drošībai tomēr konsultējāmies ar Saeimas Juridiskā biroja vadītāju Gunāru Kusiņu, kurš kā visu atzīts eksperts Saeimas procedūru jautājumos atzina, ka diskusijas parlamentā nav aizliegtas arī pēc šādas uzrunas. Es neapšaubāmi uzticos daudz vairāk Kusiņa kungam nekā Daudzes kungam. Tātad mūs vienkārši mēģināja piemānīt, pieļauju, ar mēŗki neļaut opozīcijai diskutēt.

Daudzes kungs turklāt jau referenduma naktī publiski samānījās. JL Venstspils nodaļas biedri bija aplīmējuši busiņu ar referenduma kampaņas simboliku, kas aicināja atbalstīt referendumu, un šo busiņu novietojuši pie Daudzes kunga mājām. Kad žurnālisti TV tiešraidē sazvanīja Saeimas priekšsēdētāju un jautāja viņa viedokli, viņš vēstīja, ka ar aplīmēto busiņu braukājot viņa meitas draugi…Lieki piebilst, ka šeit vārds „mānīšanās” patiešām ir ļoti maigs. Jo parastā kārtībā tie ir meli un visa JL nodaļa to var apliecināt.

Nav jābūt matemātiķim, lai izrēķinātu, ka Saeimas priekšsēdētājs pēdējo divu dienu laikā samānījies divas reizes. Laikam arī nav jābūt gaišreģim, lai prognozētu, ka šīs divas reizes diez vai būs pēdējās.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja