Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā atklās izstādi "Briljantu važās"

Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeja 1. stāva zālē no 25.aprīļa līdz 17.maijam būs skatāma Jolantas Vadopalasas personālizstāde -"Briljantu važās", informē muzeja pārstāvji.

"Kāda ir atšķirība starp dimantu un briljantu? Dimants ir iezis, kuram cilvēks nav pielicis savu roku, prātu un neprātu un tas ir brīnišķīgs pats par sevi, savukārt briljants ir cilvēka prāta, tehnoloģiskas apstrādes rezultāts," uzskata izstādes autore Jolanta Vadopalasa. "Tāpat ir ar idejām, kuras kā dabiskie ieži atnāk un tiek pārlikti uz materiālo līmeni un ir idejas, kuras ar cilvēka zināšanām, tehnoloģiju pārzināšanu tiek slīpētas, tiek atmests viss liekais, līdz galarezultātā top dizaina produkts. Un kā jebkurš cilvēks ir evolūcijas sastāvdaļa, kuru ietekmē subjektīvi un objektīvi apstākļi, tā arī dizainers attīstās savā domāšanā un lietu izpratnē, kuras nemitīgi mainās.

Ir idejas, kuras ir pārpulētas un vairs nesaista un tāpēc tiek meklētas aizvien jaunas formas un idejas, kuras nepieciešamas, lai pielietotu zināšanu potenciālu jaunu produktu radīšanai."

Izstāde tiek rīkota tieši šajā laikā ar mērķi parādīt dizaina produktus un to tapšanas gaitu jaunajiem dizaineriem un apmeklētājiem tuvākai apskatei, lai iedrošinātu viņus realizēt savu ideju un konkurēt plašākā mērogā."

Izstādē būs eksponēti modes dizains, grafika, gleznas un skices kā jaunu dizaina formu meklējums. Būs apskatāmi paraugi, kuri guva atzinību Vācijā, Austrijā, Francijā un ASV. Tāpat arī būs iespēja redzēt ekskluzīvu apavu ražošanas procesu šķērsgriezumā.

15 tērpi tika izveidoti lai parādītu, kā modes dizains var tikt izpildīts, izmantojot jaunākās tehnoloģijas un to risinājumus. 4 modeļi tiks iekļauti jau no iepriekš izveidotām kolekcijām. Kurpju modeļi izpildīti no dabīgās ādas, inkrustēti ar kristāliem. 10 - 15 apavu modeļi tiks izstādīti kā ražošanas procesa dažādu iespēju galaprodukts.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja