Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Dziesmu svētki

Šī gada 2.jūlijā www.bilesuparadize.lv nopirku 8 biļetes uz Dziesmu svētku noslēguma koncerta ģenerālmēģinājumu. Tās ir vienīgās biļetes, ko varēju dabūt savai ģimenei. Skumīgi.Tomēr apzinos, ka Latvijā ir aptuveni 100 reizes vairāk iedzīvotāju nekā Mežaparkā ir skatītāju vietas. Mežaparkā ir aptuveni 23 000 sēdvietu, bet Dziesmu svētkos šogad piedalās 38 000 dalībnieku.

Kā lai organizētāji nodrošina katra dalībnieka ģimenei vismaz vienu biļeti, kā to dalībnieki pieprasa? Un ko lai dara tie Latvijas iedzīvotāji, kuriem nav radinieki svētku dalībnieku vidū? Uzreiz pēc Dziesmu svētkiem būtu jāsāk diskusija par to, kā panākt, lai Dziesmu svētku pasākumus var baudīt visi tie, kuri to vēlētos, taču jāapzinās, ka nedrīkst aizrauties ar utopiju. Latvijai nav resursu, lai uzbūvētu estrādi, kuru varētu apmeklēt 100 000 klausītāju. Un, ja resursi būs, tad iesākumā būtu jāpabeidz citi mums nepieciešamie trīs megaprojekti.Nepiekrītu _Dienas _blogā "Pa blatu uz Mežaparku" N.Naumaņa kunga paustajam viedoklim par blata sistēmas radīšanu. Pirmkārt, nepiekrītu tādēļ, ka informācija ir politizēta un maldinoša. Otrkārt, ja arī viss uzrakstītais atbilstu patiesībai, tad ko veicina minētais blogs? Produktīvas pārmaiņas vai naidu? Protams, lai piedod Naumaņa kungs, šobrīd nevēršos pret šo blogu vien. Vēršos pret tendenci, kāda kultivēta daudzos preses izdevumos – lielu notikumu aizēnot ar lielu skandālu. Vai nevar vienā brīdī notikt tā, ka mums – lasītājiem- pieriebsies šīs nemitīgās negācijas? Vai vēl sliktāk, mēs pie tām būsim tik ļoti pieraduši, ka īsti vairs nemācēsim atšķirt labo no ļaunā. Latvijā šobrīd modē ir kritizēt visu, ko var kritizēt. Es nekādā gadījumā nesaku, ka viss ir ļoti labi, bet vai nebūtu prātīgāk mazāk kritizēt citus, apvienot labās idejas, sniegt priekšlikumus, pašiem iesaistīties organizatoriskajos jautājumos. Kur ir gaišie un gudrie Latvijas prāti, kas runātu arī par labo? Cik ilgi mēs riesim viens uz otru (lūdzu skatīt iepriekšējo manu blogu "Mīlēt nevis riet")?Dziesmu svētku priekšvakarā mums ir divas iespējas:1) turpināt kultivēt naidu, svētku laikā rīkot protesta akcijas, klaigāt, riet un kost, - tādējādi graut pašiem sevi, savas emocijas,

vai arī
2) piedzīvot savus lieliskākos Dziesmu svētkus.

Es nedomāju, ka manam tētim kā skatītājam nebūtu jāierodas vai jāierodas ar protestu plakātu uz Dziesmu svētku gājienu tikai tādēļ, ka viņš kā klausītājs netiks uz Dziesmu svētku noslēguma koncertu.

Būs taču daudz pasākumu, kuri apmeklētājiem būs bez ieejas maksas, bez biļetēm. Uzmanīgi izpētiet www.dziesmusvetki2008.lv - īstenībā pasākumu ir tik daudz, ka viens cilvēks tos visus nemaz nespēs apmeklēt.

Tieši no sajūtas, ar kādu iesim uz šiem svētkiem, ir atkarīgs, kādi šie svētki būs. Lūdzu, nekaujamies!

Un vēl - šodien avīzes Diena mazā, mazītiņā rakstā izlasīju, ka estrādē alkoholu ienest un lietot nedrīkstēs. Paldies, liels paldies tiem, kas virzīja šo ideju un kas to akceptēja. Paldies šajā jautājumā arī vienam no ģenerālsponsoriem...

Latvijā sabiedrība zina, ka šonedēļ sākas Dziesmu svētki. Svētku kustība ir populāra un tai ir valsts un pašvaldību atbalsts, tādēļ mums ir visi priekšnoteikumi, lai septembrī mūsu koros, deju kolektīvos, pūtēju orķestros un citos kolektīvos dalībnieku skaits palielinātos.

Tieši tagad un tikai no mums pašiem atkarīgs, kādi būs nākamie - XXV Vispārējie latviešu Dziesmu un XV Deju svētki!


Tiekamies Dziesmu svētku gājienā svētdien, 6.jūlijā, no plkst.11.00, Rīgā, posmā no 11.Novembra krastmalas līdz Dailes teātrim!

Un uzsmaidīsim viens otram :-) !

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja