Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Es viņu gaidīju

Es gribēju būt kopā ar jums Doma laukumā, bet es nebiju. Es sēdēju siltumā un sausumā Dienas redakcijā, jo man bija jāraksta ziņas portālam par tautas sapulci, lai jums būtu ko lasīt. Es skraidīju no datora pie televizora un atpakaļ, jo nedarbojās ne tiešraide portālos, ne solītā radio. Vienīgais informācijas avots bija LTV 1 tiešraide.

Tiesa gan, tikai brīžos, kad TV ļaudis bija tika attapīgi, ka nerādīja komentārus no studijas. Tos varēja pataupīt vēlākam laikam, ļaujot cilvēkiem visās Latvijas malās sekot līdzi sapulcei pilnībā. Bet paldies viņiem, ka vismaz kaut ko redzējām un dzirdējām.

Es klausījos, ierakstīju un pierakstīju žurnālistu, rakstnieku, uzņēmēju un citu tautas pārstāvju runas. Un vienā brīdī iedomājos, ka Valsts prezidenta vietā es dotos uz Doma laukumu. Patiesībā, viņa vietā es būtu gājusi arī uz piketu pie Saeimas oktobrī. Tikai, lai uzklausītu tautu. Un nedomāju, ka viņu kāds būtu izsvilpis par aploksnēm. Šonedēļ sākumā gan radio dzirdēju, kā prezidents locījās, ka sestdienās parasti sēžot mājās un pārdomājot dzīvi.

Un tad, viņš atnāca. It kā nolasījis manas un daudzu citu domas. Es dzirdēju, ko viņš teica, un es redzēju, kā tauta viņu sagaidīja. Ne vārda par aploksnēm, bet daudz vārdu par Saeimas atlaišanu. Es redzēju, cik grūti viņam bija tajā brīdī, bet viņš izturēja. Paldies viņam par to. Nevajag prezidentu tagad zākāt. Varbūt viņš nepateica tieši to, ko tauta gribēja dzirdēt. Bet daudz jau bija tas, ka viņš atnāca un bija viens no mums. Cik daudz tur bija no valdības un valdošās koalīcijas?

Ne jau arī iepriekšējā prezidente Vaira Vīķe-Freiberga, pēc kuras tagad tik ļoti ilgojamies un kura tagad ir gana asa izteikumos, vienmēr teica to, ko tauta gaidīja. Arī viņai bija jārunā pusvārdos un pustoņos, jo amats tomēr uzliek pienākumu.

Pēc visa tā, kā Zatlers tika iecelts amatā, nedomāju, ka viņam bija viegli izšķirties spert šo soli. Viņa amatā cēlāji galvu par to viņam neglaudīs. Novērtēsim to.

Vienīgais, par ko man šodien ir žēl, ir tas, ka nebiju kopā ar jums lietū un sniegā. Ticiet man, kaut ko tādu, ko jutu pie TV ekrāna, nebija jutusi sen. Es gribēju būt vēstures daļa kopā ar jums visiem. Pie pleca plecs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja