Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

“Galerijā 21” norisināsies starpdisciplinārs mākslas projekts “Pagrīdes turnīrs”

No 7.līdz 12.decembrim “Galerijā 21” norisināsies starpdisciplinārs mākslas projekts“Pagrīdes turnīrs”, kurā tiks apvienoti dažādi mākslas veidi - mūzika, dzeja, teātra māksla, zīmējumi,  objekti un instalācijas, informē galerijas pārstāvji.Nedēļu “Galerija 21” pārvērtīsies par mākslas spēles telpu, kurā visi komponenti būs savstarpēji saistīti, tomēr nevienam iepriekš nebūs zināms kādi.

Kas tur notiks un kādi būs spēles noteikumi? Stāsta māksliniece Anda Lāce: iespējams galerija kļūs par viduslaiku, iespējams par 21. gadsimta turnīra telpu? Pirmdien, 7. decembrī projekta dalībnieki ieņems savas vietas un “Pagrīdes turnīrs” varēs sākties. Mainīsies spēles līmeņi, diena sekos dienai, katra ar savu īpašu māksliniecisko programmu.“Būs iespējams iesaistīties spēlē vai būt skatītājam - būt par flâneur, vērot notikumus no citas puses.  Būs atļauts tas, kas nav aizliegts, spēlejot varēs reaģēt zibenīgi, var rūpīgi izplānot stratēģiju. Brīžiem tas būs emociju labirints, pa reizei arī prāta konstrukcija. Kopumā “Pagrīdes turnīrs” būs ārpus konkrētas notikuma definīcijas,” stāsta projekta dalībniece Laura Prikule.Projektā piedalās: Anda Lāce, Andrejs Grimms, Aldis Strods, Artūrs Tigulis, Daiga Krūze, Diāna Adamaite, Eva Vēvere, Jānis Joņevs, Jēkabs Nīmanis, Laura Prikule, Leila Alijeva, Maksims Šenteļevs, Mārtiņš Dambis, Rūta Pakalne, Stanislavs Judins, Varis Klausītājs, Vidaga Karpenko.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Programma

Katru dienu Galerijā 21 Anda Lāce un Vidaga Karpenko ar instalāciju "Stafete", Laura Prikule un Eva Vēvere ar interaktīvu instalāciju "Laika plānotājs", kā arī Daiga Krūze un Diāna Adamaite "Kling".

Īpašā programma:

P.7.12.plkst.19.00 "Pasakas par Ņukucīti" pēc A. Neibarta. Piedalās: gleznotāja Anda Lāce, dejotāja Rūta Pakalne, teicējs Varis Klausītājs. Izrādes horeogrāfe Vita Bekmane, tērpu māksliniece Ieva Veita.

O.8.12.plkst.21.00 Andrejs Grimms "Smarža"- eksperimentāla ģitārmūzika.

T.9.12. plkst. 20.00 "LITERATŪRA un MĀKSLA" . Jānis Joņevs- literatūra (teicējs),  Jēkabs Nīmanis- klarnete, Maksims Šenteļejevs- skaņu ainavas, Ivars Šmits- vizuālās ainavas.

C.10.12.plkst.21.00 " Martin Confused". Mārtiņš Dambis- ģitāra, vokāls, Aldis Strods- perkusijas.

P.11.12.plkst. 19.00 "Pumpurs". Leila Alijeva - vokāls, Artūrs Tigulis- pūšamie instrumenti, Staņislavs Judins- bass.

S.12.12.no plkst. 15.00 Muzikālas improvizācijas un spēļu punkts- atvērts spēļu turnīrs galerijas telpās. Ieteicams ņemt līdzi kādu aizraujošu spēli vai spēles ideju.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja