Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Griezānes, Ritiņas, Stupānes un Ušpeles Četri vēji Latgales mākslas centrā

Līdz 8. septembrim Līvānos, Latgales mākslas un amatniecības centra izstāžu zālē skatāma četru Latgales mākslinieču - Ilzes Griezānes, Agras Ritiņas, Vijas Stupānes un Vēsmas Ušpeles - kopīga gleznu izstāde Četri vēji, pastāstīja centra pārstāve Inita Paegle.

Izstāde Četri vēji prezentē četru mākslinieču darbus, kuri nupat kā tapuši vienā no brīvdabas plenēriem Mazirbē. Visām četrām māksliniecēm ir daudz kopīga, piemēram, dzīvo un savā radošajā darbībā pārstāv vienu konkrētu Latvijas reģionu – Latgali.

Griezāne, Ritiņa, Stupāne un Ušpele ir absolvējušas Rēzeknes mākslas un dizaina vidusskolu, kā arī Latvijas Mākslas Akadēmijas Latgales filiāli. Mākslinieces ar saviem darbiem piedalās kolektīvās izstādēs, kā arī rīko personālizstādes. Kopš 2006. gada mākslinieces vieno piedalīšanās kopīgos plenēros, no kuriem pirmais tika aizvadīts Akmenīšos Rēzeknes novadā, podnieka Evalda Vasiļevska darbnīcā. Šim plenēram sekoja daudzi citi kopīgi radoši plenēri dažādās Latvijas vietās un pilsētās, savukārt 2011. gadā mākslinieces aizvadīja radošu nedēļu Somijā.

Neskaitāmas kopīgās iezīmes mijās ar katras mākslinieces personisko un profesionālo individualitāti. Māksliniece Ilze Griezāne visbiežāk glezno ainavas, rīta, dienas un vakara garastāvokli, saules apmirdzētas tāles un laukus, piekalnes, mežus un ūdeņus.

Mākslinieces Agras Ritiņas darbos tiek attēloti dabas motīvi: koki, ziedi, mākoņi – viss kopā un atsevišķi. Māksliniece izmanto lielus krāsu laukumus, kuri kalpo par fonu faktūras gaismai.

Uz mākslinieces Vijas Stupānes audekla uzplaukst ziedi, no sudrabainiem līdz sulīgiem, krāsu piepildītiem triepieniem.

Savukārt kolorītajai māksliniecei Vēsmai Ušpelei par gleznu motīvu kalpo portrets. Portreta kompozīcijas centrā mēdz būt kādu sieviešu rota, matu sprādze vai kāda cita it kā nenozīmīga detaļa. Kopumā tiek izmantotas sulīgas un piesātinātas krāsas, apjomīgu triepienu izpildījumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gatavojoties Arēnas šovam, Gustavo izdod jaunu dziesmu

Mūzikas producents un izpildītājs Gustavo, gatavojoties savam līdz šim grandiozākajam un dinamiskākajam koncertšovam, kas notiks 6. decembrī Arēnā Rīga, izdod jaunu skaņdarbu Jāshēmo, informēja mūziķ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja