Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Ja finanšu ministrs būtu kompetents, tad...

Apmēram pirms mēneša premjers Godmanis LTV1 raidījumā 100.pants definēja valsts un pašvaldību kapitālsabiedrību padomju locekļiem piemērojamos atbilstības vērtējuma kritērijus. Pavisam tika minēti četri kritēriji, viens no tiem – padomes locekļa kandidāta rīcībspēja. Tobrīd nospriedu, ka Godmaņa kungs sev ierastajā manierē pārspīlē, jo rīcībspēju fiziska persona var zaudēt, tikai pamatojoties uz tiesas spriedumu, ja tiesa attiecīgo personu atzīst par rīcības nespējīgu gara slimības vai plānprātības, vai arī šo personu vestās izlaidīgas vai izšķērdīgas dzīves dēļ (Civillikuma 217.

panta 1. un 2. pkt.).1.decembra diskusijā par valsts makroekonomikas stabilizācijas programmas izstrādi finanšu ministrs Atis Slakteris pauda apbrīnas vērtu atziņu:„Ja valdība nepieņems nekādus lēmumus un ļaus situācijai attīstīties pašai par sevi, budžeta deficīts nākamgad var sasniegt 10% no iekšzemes kopprodukta (IKP) jeb aptuveni 1,5 miljardus latu.”Šādā garā baiso pieņēmumu virkni varētu turpināt arī par citām lietām:Ja uzsnigs sniegs un ielas netiks tīrītas, dramatiski pieaugs satiksmes negadījumu skaits. Teorētiski iespējams – nav naudas tehnikas darbināšanai, ārkārtas meteoroloģiskie apstākļi.Ja ugunsdzēsēji nedzēsīs ugunsgrēku dzīvoklī, nams nodegs. Iespējams - varbūt ugunsdzēsējiem nav pietiekama finansējuma izsaukumu apkalpošanai vai izsaukums veikts par vēlu.Ja, tuvojoties šķērslim, autovadītājs nenospiedīs bremzes pedāli, notiks sadursme. Arī iespējams, pie nosacījuma, ka auto nav tehniskā kārtībā, autovadītājs iereibis, slikta redzamība utt.Noteikta situācija pieprasa adekvātu rīcību. Tikai ārkārtēju apstākļu dēļ rīcība var netikt īstenota.Ja valdība nerīkosies... Atrast izskaidrojumu, kāpēc lai valdība nerīkotos un ļautu „situācijai attīstīties pašai par sevi”, nevaru. Jāatzīst, ka pēc šāda finanšu ministra paziņojuma, Godmaņa kunga minētā rīcībspējas pārbaude gan vairs nešķiet tik absurda prasība.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja