Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Kad LPP/LC vairs nav LPP/LC, un vēlreiz par Tibetu

Labrīt, V-Dienas lasītāji! Kārtējais pierādījums tam, ka mūsu valsts politiskajai "elitei" ir absolūti neizsmeļami varianti par to, kā pierādīt savu negodīgumu. Pats jaunākais -- un par to šorīt lasot Dienā man gandrīz tējas krūze izslīdēja no rokām -- ir Aināra Šlesera politekonokristīgā biznesa projekta paziņojums, ka iespējams tas nemaz vairs nav tas pats politekonokristīgais biznesa projekts, kāds tas bija pirms pāris mēnešiem, un tāpēc varbūt tam nemaz nav jāuzņemas iepriekšējā politekonokristīgā biznesa projekta atbildība par krāpšanos 9.

Saeimas priekšvēlēšanu laikā. Nu, jā. Valdošo kliķi par konsekvenci bezkaunībā varbūt var apsveikt, bet nudien, te šķiet ir sasniegts jauns nekaunības kalngals.

Lieta tāda, ka 9. Saeimas priekšvēlēšanu laikā krāpās apvienība, kura saucās LPP/LC, bet laikā kopš minētajām vēlēšanām tā ir pārtapusi par partiju LPP/LC. Partijas statūtos ir teikts, ka tā uzņemas gan Latvijas Pirmās partijas, gan "Latvijas ceļa", gan partijas "Mēs savam novadam", gan arī partijas "Vidzemes apvienība" tiesības un saistības, bet ak, tavu brīnumu -- kaut kā ir piemirsies par šo četru instanču veidotās apvienības tiesībām un saistībām!

Visaktīvāk par šo tēmu ir izteicies "mācītāju" partijas lielākais ētikas etalons Dzintars Jaundžeikars -- tas pats, kurš tad, kad dēls tika pieķerts pie stūres reibumā, centās diskreditēt visas valsts policijas iestādes. Viņš ir pasteidzies paziņot, ka partija LPP/LC ir jauna "juridiska vienība", kurai ar "pagātni un varbūtējiem parādiem valstij neesot nekāda sakara" -- tā Dienā ziņo Zane Zālīte-Kļaviņa. Biznesprojekta īpašnieks Šlesers, pārsteidzošā kārtā, ir atzinis, ka juristiem vēl ir jāskatās, bet "morāli mēs, protams, esam atbildīgi par visu." Būtu jauki, ja šo jaunatrasto morāli viņš attiecinātu arī uz savu darbu Satiksmes ministrijā, bet tas jau ir cits jautājums.

Būtībā bez komentāriem. Acīmredzot atsevišķi politikāņi tomēr uzskata -- ja labi grib, tad noziegumu var pārkvalificēt par spožu panākumu. Redzēsim, ko teiks Šlesera piesauktie juristi. Veselajam saprātam viss tāpat ir skaidrs.

***

Un par vakardienas blogu. Vairāki lasītāji kaut kā no rakstītā nonāca pie secinājuma, ka es oponēju 10. aprīlī paredzētajai manifestācijai pret Ķīnas diktatūru Tibetā un cenšos to diskreditēt. Nekas nevarētu būt tālāk no patiesības. Tiesa, vakar minētie deputāti ar savu klātbūtni var diskreditēt gandrīz vai jebko, bet man ir kauns, ka mūsu valsts augstākās amatpersonas jau ir paguvušas paziņot, ka Pekinā piedalīsies visur pēc kārtas, un štrunts ar kaut kādiem tur tibetiešiem, un 10. aprīlī paredzēto manifestāciju es atbalstu par visiem 100 punktiem.

Jauku visiem dienu!


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sākas Starptautiskais Baltijas baleta festivāls

Starptautiskais Baltijas baleta festivāls sāksies 3. oktobrī ar pašmāju jauno horeogrāfu un labāko dejotāju bezmaksas koncertu t/c Origo. Festivāls norisināsies līdz 4. novembrim Rīgā, Ogrē un Cēsīs...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja