Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā 0 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Kāpēc Latvijā nemīl lielos cūku kompleksus?

Latvijā cilvēki nemīlot lielos cūku kompleksus. Bet kāpēc gan viņi lai tos „mīlētu”? Pagaidām iedzīvotājiem un pašvaldībai, kurā ko tamlīdzīgu gatavojas izbūvēt, galvenokārt pāri paliek tikai smakas un citas neērtības.

Es priecājos, ka 3. marta raidījumā „Kas notiek Latvijā?”, runājot par nodokļiem, beidzot publiski sadzirdēju priekšlikumu par to, ka zināma daļa iekasētā uzņēmējdarbības nodokļa būtu jāatstāj pašvaldībām. Tās smakas, trokšņus un vides piesārņojumu bez šaubām ir jāierobežo ar likumu, lai tas tiktu mazināts tādā līmenī, kā attīstītajās Eiropas valstīs, taču vienlaikus mums jāatzīst, ka tieši reģionos ir ļoti nepieciešamas mūsdienīgas ražotnes ar mūsdienīgu infrastruktūru un darbavietām. Arī jaunos speciālistus reģioniem būtu vieglāk piesaistīt tieši mūsdienīgās un rentablās ražotnēs.

Ja pašvaldībām paliktu finanšu līdzekļi no šo uzņēmumu darbības, ar ko rūpēties par iedzīvotāju vajadzībām, tad ļaudis jau ar citām acīm skatītos uz šādiem megaprojektiem. Ja par iegūtajiem finanšu līdzekļiem varētu saglabāt vietējo skolu vai slimnīcu, tad iedzīvotāji būtu pielaidīgāki pieciest arī kādas neērtības, kas nāk līdzi jebkurai lielai ražotnei.

Droši vien līdz ar viena liela cūku kompleksa smakas draudiem cilvēkus satrauc arī tas, kas notiks ar mazajām saimniecībām. Šeit noderētu kāds valstisks aizsardzības mehānisms. Taču tikai un vienīgi ar izvairīšanos no visa lielā un modernā mēs diez vai nokļūsim tajā attīstītajā, labklājīgajā Latvijā, kurā mēs visi vēlamies būt. Mums vajag attīstītus un stiprus reģionus, kuros jaunieši redzētu mūsdienīgas darba iespējas un vēlētos atgriezties tēvamājās pēc studijām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja