Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

KDi iesaka: XX gadsimta fotogrāfs un mazie mūzikas svētki

Kultūras Diena un Izklaide iesaka spilgtākos nedēļas notikumus

XX gadsimta fotogrāfs

No 27. jūnija izstāžu zālē Arsenāls būs skatāma izcilā XX gadsimta fotogrāfa Edvarda Steihena (1879–1973) ekspozīcija, kurā iekļauti darbi no Luksemburgas Nacionālā vēstures un mākslas muzeja kolekcijas. Viņš dzimis Luksemburgā, taču ģimene drīz pārcēlusies uz Ameriku. Edvards Steihens bija ne tikai ievērojams fotogrāfs, bet arī gleznotājs, dizainers, kurators, muzejnieks, jauno talantu mednieks un profesionāls dārznieks. Izstādē Rīgā varēs aplūkot 86 Edvarda Steihena oriģinālfotogrāfijas. To vidū būs aktieru Grētas Garbo, Čārlija Čaplina, Mirnas Lojas, vēsturiski nozīmīgu politiķu Vinstona Čērčila, Teodora Rūzvelta un citu pazīstamu personību portreti. Attēlā – aktrise Pola Negri. 1925 (kopija pēc 1953). Sudraba želatīna kopija. © 2014 The Estate of Edward Steichen/ Artists Rights Society (ARS), New York

Edvards Steihens Izstāžu zālē Arsenāls 27.VI–6.IX

Krusta simbolika

Fonda Mākslai vajag telpu Vasaras mājā Kalnciema ielā 36/38 tiks atklāta izstāžu cikla Džemma Skulme otrā ekspozīcija – tās autors ir Kristians Brekte. Mākslinieks radījis objektus, kuri sasaucas gan ar viņa, gan Džemmas Skulmes daiļrades kontekstā nozīmīgo laika un tā būtības tēmu. Kristians Brekte to sasaista ar krusta simboliku, kas, pēc Džemmas Skulmes vārdiem, ir "visa sākums un nobeigums".

Kristians Brekte Fonda Mākslai vajag telpu Vasaras mājā 25.VI–5.VII

Jādzird!

Festivāls Rīgas ritmi, kas notiks no 1. līdz 4. jūlijam, atzīmē 15 gadu jubileju. Tajā muzicēs jaunie talanti un pasaules zvaigznes. Trīs galvenie dubultkoncerti skanēs Rīgas Kongresu namā 2., 3. un 4. jūlijā. Programma – www.rigasritmi.lv.

Rīgas ritmi Dažādās norises vietās 1.–4.VII. Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 2–50

Jubilāru sumināšana

Mazajos opermūzikas svētkos Ungurmuižā tiks godināti Rainis, Aspazija un komponists Arvīds Žilinskis. Skanēs ārijas no Jāņa Mediņa operas Uguns un nakts, Jāzepa Mediņa operas Vaidelote un A. Žilinska operas Zelta zirgs. Koncerta otrajā daļā – fragmenti no mūzikliem Mūzikas skaņas un Vestsaidas stāsts. Dziedās Ilona Bagele, Sonora Vaice, Evita Zālīte, Krišjānis Norvelis un Mihails Čuļpajevs.

Mazie opermūzikas svētki Ungurmuižā 27.VI plkst. 19. Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10

Klasika, čigāni, blūzs

Otrdien, 30. jūnijā, Dzintaru koncertzālē tiks atklāts trešais starptautiskais festivāls Artissimo, kuru rīko Hermaņa Brauna fonds. 30. jūnijā un 2. jūlijā uzstāsies Tatarstānas Republikas Valsts simfoniskais orķestris – abas programmas ir veltītas Pētera Čaikovska 175 gadu jubilejai. Pirmajā koncertā skanēs simfoniskā mūzika, otrajā – fragmenti no operām un baletiem. Trešdien, 1. jūlijā, uzstāsies kvartets Terem no Krievijas. Augustā festivālā viesosies dziedātāja Barbara Hendriksa ar savu blūza grupu, čigānu orķestris Fanfare Ciocărlia no Rumānijas, kā arī notiks Imres Kālmāna mūzikas galā koncerts. Programma – www.hbf.lv.

Festivāls Artissimo Dzintaru koncertzālē un citās norises vietās 30.VI–5.VIII. Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 7–100

Porcelāna spozme

Par godu Mārtiņa Zaura (1915–1998) 100 gadu jubilejai Rīgā notiek viņa darbu izstāde Nesasietie sapņi. Dekoratīvais porcelāns, kura paver jaunu, pārsteidzošu lappusi mākslinieka daiļradē. Līdz šim brīdim neiepazītais, daudziem nezināmais Mārtiņa Zaura porcelāns, kas darināts 50. gadu beigās un vēlāk 60. gadu estētikas ietekmē, raksturo viņa spēju daudzveidot pieeju šai mākslas nozarei.

Mārtiņš Zaurs Izstāde Nesasietie sapņi Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā līdz 27.IX 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja