Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Ķīpsalā tiks rīkoti modei veltīti semināri

3. aprīlī jauno modes mākslinieku un dizaineru konkursa "Habitus Baltija 2009" un izstādes "Intertextil Balticum 2009" laikā notiks modes tematikai veltīti starptautiski semināri, kurus vadīs modes māksliniece un scenogrāfe Ļuba Popova no Itālijas.

"Sadarbība ar Ļubu Popovu aizsākās jau pērn, kad viņas vadītie semināri Ķīpsalā radīja lielu interesi un guva lieliskas atsauksmes gan profesionāļu, gan interesentu vidū. Tāpēc esam ļoti pagodināti, ka modes eksperte ieradīsies Rīgā arī šogad un dalīsies savā redzējumā par visu aktuālo modes pasaulē," uzsver konkursa "Habitus Baltija" projekta vadītāja Evita Šīna. 3. aprīlī no plkst. 15 līdz 16.30 notiks seminārs "Jaunāko modes un dizaina tendenču analīze", kurā tiks analizētas vadošās modes tendences sieviešu un vīriešu apģērbā, kā arī krāsas, faktūras, silueta un proporciju nozīme to veidošanā. Pieredzējusī modes speciāliste dalīsies savā redzējumā par 2009./2010. gada rudens/ziemas sezonas krāsu un stila tendenču prognozi, kā arī iezīmēs nākamā gada pavasara/vasaras sezonas raksturīgākos akcentus. Semināros tiks uzsvērta atgriešanās pie klasiskā stila un analizēts Eiropas tradīciju popularitātes pieaugums pasaulē.

Savukārt 3. aprīlī no plkst. 16.30 līdz 18.00 notiks seminārs "Modes sistēma un modes tirgus šodien, tā nākotnes attīstības perspektīvas". Šajā seminārā tiks apskatīts aktuālās sezonalitātes tēmas zudums modes tendencēs, kā arī jaunās ekonomiskās situācijas ietekme uz modes tirgus attīstību. Tāpat tiks analizēta pilsētas dzīvesveida ietekme uz jaunākajām modes mākslinieku kolekcijām un citas aktualitātes. Semināri notiks angļu valodā.

Semināru apmeklējums izstādes "Intertextil Balticum 2009" apmeklētājiem - bez maksas. Vietu skaits ierobežots. Interesenti var reģistrēties "Habitus Baltija" mājaslapā www.bt1.lv/habitus līdz 2. aprīlim.

Ļuba Popova (Liuba Popova) ir modes aprindās labi zināma krievu izcelsmes kostīmu māksliniece un scenogrāfe, modes žurnāliste un modes vēstures pasniedzēja no Itālijas, kas modes industrijā darbojas 40 gadus. Viņa ir bijusi kostīmu māksliniece un scenogrāfe teātrī "La Scala" ( Milānā) un Itālijas Nacionālās televīzijas korporācijā (RAI). Šobrīd viņa ir modes vēstures pasniedzēja Nuova Accademia di Belle Arti (NABA) Milānā. No 1998. līdz 2002. gadam Ļuba Popova ir bijusi Eiropas Mākslas skolu apvienības (ELIA) valdes locekle Amsterdamā. Viņa ir autore grāmatām "Narcissism in Oscar Wilde and in Present-day Fashion" (Milāna, 1997. gads) un "Maschile, femminile e altro - Le mutazioni dell'identit? nella moda dal 1900 ad oggi" (Vīriešu, sieviešu un cita mode - identitātes mutācijas modē no 1900. gada līdz mūsdienām", Milāna, 2005. gads). Viņa ir arī modes žurnāliste Itālijas un Krievijas žurnālos.

Konkurss "Habitus Baltija 2009" notiks Ķīpsalā 4. aprīlī un pulcēs 37 jaunos modes māksliniekus no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Polijas mākslas augstskolām. Konkursa skates notiks 4. aprīlī no plkst. 14 līdz 16.30. Ar pagājušā gada konkursa uzvarētājas Agneses Narņickas jauno kolekciju plkst. 17 sāksies konkursa fināls, kurā apbalvos labākos 2009. gada konkursa dalībniekus. Konkursu "Habitus Baltija" organizē Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1 sadarbībā ar Latvijas Mākslas akadēmiju, Viļņas Mākslas akadēmiju un Igaunijas Mākslas akadēmiju. Konkurss "Habitus Baltija 2009" notiks vienlaikus ar 14. starptautisko tekstila, apģērbu, ādas izstrādājumu un ražošanas iekārtu izstādi "Intertextil Balticum 2009", kas notiks no 3. līdz 5. aprīlim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja