Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Krīzes smagums ir jāuzņemas bagātajiem

Godmanis un viņa valdības ministri ir kā slikta ugunsdzēsēju komanda. Dažs muļķis, cits – dzērājs, kāds – vienkārši slinks, vēl kāds – aizrāvies ar ugunsgrēku dzēšanas teoriju un sausu muti stāsta, kā jādzēš ugunsgrēki. Taču kopumā šī Godmaņa brigāde uz ugunsgrēku atbrauc tad, kad māja jau ir krāsmatās. Traģiskākais, ka tai ģimenei, kas skatās liesmās, ģimenei, kura tur pazaudējusi visu savu iedzīvi, prasa par brigādes izsaukumu samaksāt. Un tad vēl dažs labs ģimenei nozog segu.

Šodien Saeimas sēdē Godmanis pauda apņemšanos pārvarēt dziļo ekonomisko krīzi, paaugstinot pievienotās vērtības nodokli medikamentiem un bērnu precēm. Ne vārda par māmiņu algām, pensijām un pabalstiem. Ne vārda par to, ka viņa biroja darbinieki Radzēvičs un Vaikulis saņem katrs vairāk nekā 40 tūkstošus latu gadā.

Runājot par pasākumiem finanšu krīzes pārvarēšanai, Godmanis paziņoja, ka valdība vēlas nenoslogot parlamentu ar šo problēmu. Tas ir absurds. Jebkur pasaulē šobrīd krīzes pārvarēšana notiek stingrā parlamenta pārraudzībā. Un tā tam ir jābūt arī Latvijā.

Godmanis rūpīgi vēro, kā samazinās nodokļu ieņēmumi. Viņš ir pārpilns ar skaitļiem, cipariem, grafikiem un kladēm. Bet kā vienīgo ārkārtas pasākumu tautsaimniecības atveseļošanai šīsdienas Saeimas sēdē Godmanis minēja atteikšanos no gadumijas prēmijām un pabalstiem. Plāns viņam esot, bet par to Saeima uzzinās 19. decembrī. Viņš uzdeva pats sev retoriskus jautājumus – kas ir ar eksporta attīstību, kādi ir ārkārtas lēmumi attiecībā uz ražotājiem, kā stimulēt ekonomiku? Atbilžu retorikas nebija.

Sāksim ar acīmredzamo. Krīzes smagums ir jāuzņemas bagātajiem. Dividendes virs 50 000 latu ir jāapliek ar nodokli. Ienākumi virs 100 000 latiem ir jāapliek ar paaugstinātu nodokli. Lepnās savrupmājas (un klētis) ir beidzot jāapliek ar nodokli. Un negrābstieties gar māmiņu algām, pensijām un pabalstiem.


Top komentāri

šaubos
š
Vai Štokenbergs to attiecina arī uz sevi? Šaubos!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja