Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Kultūras NVO sāk diskusiju sēriju

Līdz 11.maijam ir izsludināta jaunu biedru uzņemšana Laikmetīgās kultūras nevalstisko organizāciju asociācijā (LKNVOA). Tajā var iestāties gan organizācijas, gan fiziskas personas. Informācija pa tālruni 67228477.

15.maijā LKNVOA sāk semināru un diskusiju sēriju. Šo semināru uzdevums ir sniegt arī praktiskus padomus, kā izdzīvot un attīstīties situācijā, kad katastrofāli sarūk valsts un pašvaldību finansējums kultūrai, bet valsts joprojām ir ļoti kūtra nozīmīgu funkciju deleģēšanā krietni vien ekonomiskākajām un efektīvākajām kultūras NVO.

Tieši NVO rīko visus nozīmīgākos laikmetīgās māk­slas festivālus (Arsenāls, Skaņu mežs, Homo novus, Arēna, Jauno mediju festivāls 2 Annas un daudzus citus) un nodrošina ievērojamu atbalstu radošā procesa nepārtrauktībai un starptautiskajai sadarbībai.

Pirmais seminārs Alternatīvā ekonomika kultūrā: pieredze un piemēri notiks 15.maijā no plkst.10.30 līdz 15 galerijā Betanovuss uz AB dambja un to vadīs vieslektors mākslinieks un producents Endrū Grifs Patersons. Semināra galvenās tēmas: Peer-funding (nepastarpināta finansējuma modeļi) — tradīcijas, organizācijas un projekti. Peer-to-peer finanšu modeļa apskats un organizāciju un aktīvistu projekti, kas attīstījušies šajā jaunajā situācijā.

Endrū Grifs Patersons ir skotu mākslinieks un organizators, kultūras menedžeris un doktora grāda kandidāts no Helsinkiem. Viņš ir Piknik Frequency Ry. valdes loceklis, kurš organizē Pixelache festivālu Helsinkos. Seminārs notiks angļu valodā.

LKNVOA biedriem ieeja bez maksas, pārējiem dalības maksa — 1 lats. Interesenti aicināti iepriekš pieteikties pie Signes Pucenas: [email protected], 29817180.

Nākamais seminārs Kultūra un krīze — risinājumi notiks 5.jūnijā. Tēma — inovatīvi risinājumi kultūrpolitikā. Vieslektors būs teātra zinātnieks un kultūras analītiķis Dragans Klaičs. Kontaktpersona Zane Kreicberga, tālrunis 29489478, e-pasts: [email protected] vai Gundega Laiviņa, tālrunis 67228477, [email protected].

Laikmetīgās kultūras nevalstisko organizāciju asociācija 2007.gadā ir dibinājušas biedrības: Latvijas Jaunā teātra institūts, Laikmetīgās mākslas centrs, Jauno mediju kultūras centrs RIXC, Kultūras un informācijas centrs K@2, Starpnozaru mākslas grupa SERDE un Kultūras un mākslas projekts Noass.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja