Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Kungi - kurš kuru?

Aizvadīto nedēļu laikā pastiprināti esmu atbildējusi un skaidrojusi politisko partiju apvienības „Vienotība” rīkotā dueļa „Dombrovskis vai Urbanovičs” rīkošanas ideju un galvenais - motīvus. Tas ir labi. Tas nozīmē, ka cilvēkiem uzsāktā aptauja nav vienaldzīga.

Kāpēc īsti Dombrovskis cīnās ar Urbanoviču? Tāpēc, ka tieši „Vienotība” un „Saskaņas centrs” šobrīd pēc sabiedriskās domas aptaujām ierindojas pirmajās vietās. Vienkārša matemātika, no kuras izkristalizējas spēcīgākie līderi uz nākamā premjera amatu. /Zināšanai - kvadrāta jaudas uzdevums joprojām ir sasniegt 5% barjeru./

Jābilst, ka abas šīs partijas un to Ministru prezidenta kandidāti piedāvā divus pilnīgi atšķirīgus Latvijas nākotnes attīstības virzienus pēc 10.Saeimas vēlēšanām.

Vai mums ir pieņemama sabiedrības destabilizēšana un biedēšana ar asiņaino Biškeku? Vai mēs atbalstām etniskās spriedzes sēšanu un izstāšanos no NATO savas drošības vājināšanai? Vai mums šobrīd ir vajadzīga dažu piesauktā lata devalvācija, biedēšana ar prihvatizāciju un bezjēdzīgi uzsaukumi atteikties no starptautiskā aizdevuma, iemainot zemo procentu likmju naudu, visticamāk, ar Krievijas dotu naudu?

Un tas viss tiek teikts brīdī, kad Latvija ir izglābta no bankrota, ekonomika ir stabilizēta un Latvijā ir atsākusies tās izaugsme! Turklāt daudz straujāka nekā pirms gada eksperti prognozējuši. Tā vietā, lai mēs turpinātu iesākto kursu uz labklājību un rietumniecisku valsti, izskatās, ir spēki, kas vēlas Latvijas iedzīvotājiem to visu atņemt!

Katram pašam ir jāuzdod vienkāršs jautājums: kādu mēs vēlamies redzēt Latviju pēc nākamajām vēlēšanām – Valda Dombrovska vadītu, turpinot iesākto stabilitātes un ekonomikas izaugsmes gaitu, vai arī Urbanoviča, piedāvājot valstī krasas, nepieņemamas pārmaiņas?

Mēs pieņemam Urbanoviča mesto izaicinājumu Latvijai. Urbanovičs saka, ka mēs esam Eiropas čukčas, bet mēs sakām, ka esam nācija ar savu pašlepnumu. Visiem, kuri klīrējas sakot, ka aptauja ir ačgārna, gribu atgādināt– aptauja ir godīga diskusija par nākamo ministru prezidentu, kas liek aizdomāties par vēlēšanām kā procesu, kuram ir ļoti konkrētas konsekvences. Un nevis līmenī – tur augšā, pie politiķiem, bet gan katra paša mājās.

Runājot par aptaujas formu. Tā noteikti ir labākā izvēle, tā vietā, lai rīkotu kārtējo, teju miljons latu vērto referendumu, lai noskaidrotu sabiedrības viedokli. Mēs sadarbojamies ar pētījuma aģentūru GFK, cilvēki zvana, balso internetā, sūta savas anketas caur pastu. Visiem – atbalstītājiem un pretiniekiem - ir iespēja neklusēt.

Diemžēl Latvija ir iegrimusi dziļā neuzticības krīzē. Pie mums joprojām ir nevērība un apātija pret politiskajiem procesiem. Es šos cilvēkus nenosodu, tomēr personīgi gribu, lai viņi pamostas laikus, apzinoties, ka tikai viņi ar savu rīcību var kaut ko mainīt. Tā ir vēl viena motivācija, kāpēc aptauja notiek - mēs runājam par pilsonisko sabiedrību, kurai jādomā un jāizsaka savs viedoklis.

Katru dienu kāds nobalso, izvēloties vienu vai otru no iespējamajiem diviem Ministru prezidenta kandidātiem pēc 2. oktobra. Kungi, turiet roku uz pulsa – kurš kuru?

 

 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja