Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +9 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Kurtinaitis un Valters

Pirms nedēļas aģentūrai BNS sacīju, ka, iespējams, pašreizējā situācijā Latvijas basketbola izlasei par treneri derētu vietējais speciālists. "Interese par Latvijas izlasi starptautiski zināmiem treneriem ir būtiski noplakusi. Tas ir objektīvs iemesls, kāpēc, iespējams, jāskatās uz latviešu treneriem," es toreiz atzinu.

Vienmēr esmu uzskatījis, ka Latvijas Basketbola savienībai vispirms ir jāizvirza skaidri kritēriji trenera meklējumos un tikai tad jāskatās, vai ņemt vietējo vai meklēt treneri ārpus Latvijas robežām. Šobrīd ir skaidrs, ka nākamajam trenerim liels un svarīgs pluss būtu, ja viņš atrastos "uz vietas" un potenciālos spēlētājus darbībā redzētu visu sezonu.

Lai būtu kvalitatīva diskusija, ir nepieciešami varianti. Piedāvājumi. Nevis jāsauc datumi, bet jāmin kritēriji, uzdevumi un kandidāti, lai basketbola sabiedrība var diskutēt.

Sestdien Arēnā Rīga skatījos lielisku spēli. VEF pret Lietuvos Rytas. Un divi lieliski treneri – Valdis Valters un Rims Kurtinaitis. Pirms gada, kad priekšroka vadīt Latvijas izlasi tika dota Ķestutim Kemzuram, starp kandidātiem bija arī Kurtinaitis. Skeptiķi toreiz nupat Lietuvos Rytas galvenā trenera amatā ieceltajam speciālistam pārmeta sasniegumu trūkumu. Kopš tās dienas viņš ir uzvarējis Lietuvas čempionātā, Baltijas Basketbola līgā un otrajā spēcīgākajā kausā - Eurocup finālā apspēlējot turpat desmitreiz bagātāko Maskavas apgabala Himki komandu un iekļūstot Eirolīgā. Pie tam visi šie sasniegumi tika paveikti ar nebūt ne supersastāvu. Un šosezon Lietuvos Rytas ļoti atzīstami cīnās Eirolīgā.

Pirms gada Kurtinaitis vēlējās vadīt mūsu izlasi. Kāpēc, lai to neapspriestu arī šobrīd? Motivācija pēc neveiksmīgā Lietuvas izlases starta šogad Polijā (Kurtinaitis bija izlases galvenā trenera asistents) viņam varētu būt ļoti liela. Pie tam viņš ir tuvu mūsu basketbolam. Kā ne kā tiek spēlēts vienā līgā. Pēc rakstura un spēles stila, manuprāt, viņš varētu būt reti piemērots mūsu tā saucamajiem "grūtajiem" puišiem. Un kā asistents iederētos Valters. Tieši šādā salikumā. Vai ir labāki priekšlikumi? Ja ir, tad jāliek galdā. Bet jāatceras, ka mums vajag treneri izlasei, kas strādā augstā līmenī. Visaugstākajā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja