Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Lembergs televīzijā

Labdien, V-Dienas lasītāji! Ziņu, ka Aivars Lembergs šovakar uzstāsies Latvijas Televīzijas raidījumā "100. pants", uztveru ar dalītām jūtām. No vienas puses, žurnālistikas pienākums ir runāt ar visiem pēc kārtas, arī ar tiem, kuri ir apsūdzēti smagos noziegumos. Taču te ir jābūt arī pāris godmaniskiem "bet".

Pirmkārt, vai šī būs raidījuma pastāvīga politika, proti -- ja atcels drošības līdzekli, piemēram, Vilnim Štramam, arī viņš tiks aicināts uz raidījumu, lai viņš var skaidroties? Vai tas attiecas uz Juri Hlevicki Jūrmalā un citiem politikāņiem, kuri ir nogrēkojušies pret likumu? Saku atkal, no žurnālistikas viedokļa arī šie ļaudis var būt interesanti, bet neesmu nemaz pārliecināts, ka viņiem ir jādod tribīne, kas saucas vesels raidījums. Būs interesanti redzēt, kā kolēģe Iveta Elksne ar Lembergu tiks galā, jo esmu puslīdz drošs, ka reiz viņš sāks malt savējo, nekādus jautājumus viņš īpaši neuztvers un neakceptēs. Kā nekā, viņam ir pašam sava kabatas avīžele, bet to lasa tikai pāris tūkstoši cilvēku. LTV tomēr ir daudz lielāks kumoss.

Un otrkārt, LTV ziņo, ka ar Lembergu tikšot runāts "par jaunajām partijām, politisko situāciju valstī, par apsūdzībām un citām aktuālām lietām". Kāpēc? Kas apsūdzētam provinces pilsētiņas mēram par to ir sakāms tāds, kas nav sakāms daudziem citiem pašvaldību vadītājiem, kuri nav apsūdzēti par naudas atmazgāšanu un kukuļošanu? Šovakar sarunai drīkst būt tikai viena tēma, un tā ir apsūdzības. Ko Lembergs domā par citiem notikumiem dzīvē un pasaulē, to viņš var malt iepriekš minētajā kabatas avīželē. Kaut kā neatceros, ka "100. pants" uz sarunu par "jaunajām partijām, politisko situāciju valstī un citām aktuālām lietām" būtu aicinājis Daugavpils, Valmieras, Cēsu, Jūrmalas vai citu pilsētu mēru. Sarunu ar Jūrmalas mēru atceros gan, bet tā bija par konfliktiem Jūrmalas domē, nevis par "citām aktuālām lietām". Lembergam patlaban tikai viena lieta ir "aktuāla", un ja reiz LTV nolēmusi viņam dot tribīni, tad pie tās arī vajadzētu pieturēties.

Jauku visiem atlikušo dienu!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja