Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Liepājā notiks radoša nometne Karosta - foto osta

Liepājas Karostā  no 13. līdz 17. jūnijam notiks radošā nometne Karosta – foto osta 2012, kurā piedalīties aicināti jaunie fotogrāfi.Radošās nometnes dalībnieku darbu galvenais akcents būs Karostas iedzīvotāju portreti, karostnieki savā ierastajā vidē. Nometnes nobeigumā Karostas iedzīvotāju portreti tiks izdrukāti lielformāta drukā un lielās fotogrāfijas izvietotas Karostas pilsētvidē.

Karosta uz laiku kļūs par lielu brīvdabas mākslas galeriju, kur karostnieki būs mākslas daļa, un māksla piederēs viņiem pašiem. "Izlīmējot lielformāta plakātus uz Karostas izdemolēto namu sienām, tie piesaistīs uzmanību un aizēnos ēku šī brīža veidolu, ļaujoties ilūzijai par citu, labāku pasauli, kurā galvenais ir karostnieks, neatkarīgi no viņa uzskatiem, ienākumiem un pagātnes. Svarīgi, ka Karostas iedzīvotāji tiks iesaistīti projektā. Tas ļaus viņiem sajusties kā mākslas iedvesmotājiem un nozīmīgai mākslas projekta daļai. Savukārt izstādes skatītājiem, redzot Karostas iedzīvotāju lielformāta portretus, mainīsies stereotipi par karostniekiem kā "citas pasaules" iedzīvotājiem. Viņi sapratīs, ka Karostā dzīvo tādi paši cilvēki, kam ir tādas pašas cilvēciskās emocijas, vajadzības un problēmas," stāsta radošās nometnes rīkotāju, Karostas glābšanas biedrības pārstāve Monta Krafte.Nometnē Karosta – foto osta 2012 piedalīsies vairāki profesionāli Latvijas fotomākslinieki, nometnē tiek aicināti pieteikties arī jaunie fotogrāfi un iesācēji. Jaunajiem fotogrāfiem notiks lekcijas un praktiskā apmācība par dažādām ar fotografēšanu saistītām tēmām. Svarīga nometnes daļa būs abu grupu, profesionāļu un iesācēju, pieredzes apmaiņa, uzņemto fotogrāfiju skates, apspriešana un analīze. Labākie jauno fotogrāfu darbi tiks iekļauti brīvdabas izstādē. Dalība radošajā nometnē ir bez maksas. Dalībniekiem jābūt līdzi fotoaparātam, vēlams arī dators fotogrāfiju apstrādei un atlasei. Nometnes bāzes vieta un lekciju norises vieta būs Karostas Apmeklētāju centrs. Pieteikties nometnei var elektroniski [email protected]. Plašāka informācija pieejama mājas lapā www.karosta.lv.

Radošā nometne Karosta - foto osta ir jauna tradīcija Karostā. Tā notika jau pērn, un nometnes labākie darbi tika izstādīti ceļojošā foto izstādē Liepājā, Kuldīgā, Aizputē un Ventspilī, tālāk tā ceļos uz Talsiem un Rīgu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja