Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Ministrijas meli, vēstnieka instrukcijas un naftas intereses: Nekā jauna, tomēr kauns

Labrīt, V-Dienas lasītāji! Stāsts par it kā no Latvijas izraidīto Krievijas diplomātu un dažādu ļaužu reakciju uz to uzskatāmi parāda, ka jaunajā gadā mūsu valstī nav mainījies nekas.  Latvijas politikāņi kārtējo reizi meloja, lielās kaimiņvalsts savdabīgais diplomāts kārtējo reizi izsniedza instrukcijas, un naftas interesēm piederošais laikraksts kārtējo reizi jautājumu apcerēja no naftas interešu puses.

Melošana, protams, nāca no Ārlietu ministrijas.  Nav jau nekāds jaunums vai pārsteigums, arī ministrijas locīšanās ap Latvijas televīzijas cenzēšanu nav pazudusi no atmiņas.  Cita lieta, ka katru reizi šāda melošana dara kaunu gan ministrijai, gan tās pārstāvētajai valstij.  Var tikai skumji pasmaidīt par pirmo, ko mums stāstīja ministrs Riekstiņš un valsts sekretārs Penke -- neko nezinot, jo atrodoties atvaļinājumā.  Interesanti gan, cik ārkārtīgi mūsu valsts amatpersonas kļūst par nezinīšiem, līdzko atrodas ārpus sava kabineta.  (Starp citu, tikpat "interesants" vakar bija Valsts prezidenta preses sekretāres Lases paziņojums, ka prezidents ir devies atvaļinājumā, bet viņa nezina -- kurp.) 

Savukārt balamute Krievijas vēstnieks iznāca no ministru prezidenta biroja un žurnālistus tēvišķi pamācīja, ka par spiegiem Krievijas vēstniecībā jautājumus nedrīkst uzdot, jo patiesībā daudz svarīgākas ir Krievijas un Latvijas ekonomiskās attiecības.  Vēl vairāk, šis cilvēkbērns acīmredzot lielo svētku laikā nepamanīja, ka Latvija jaunajā gadā iestājās Šengenas zonā, ja jau varēja pašapmierināti sludināt, ka spiega problēmas Francijā vai Itālijā attiecas tikai uz Šengenas zonu, bet ne uz Latviju.  Atkal -- nekā jauna, nekā pārsteidzoša, bet vienalga skumji, un vienalga kauns.

Naftinieku avīzei, protams, šī visnotaļ konkrētā iejaukšanās Latvijas iekšējās lietās neliekas nepieņemama.  Krievijas vēstnieks, protams, nav ASV vēstniece, kura naftas interešu bīdītāju acīs bezmaz vai kļuvusi par Latvijas diktatori.  Kas attiecas uz Krievijas vēstnieku, Viktors Avotiņš saviem lasītājiem šorīt paskaidro, ka Šengenas valstu melnais saraksts neesot nekas cits, kā "tenka".  Un tiem, kuri izplata informāciju par nesmukumiem Krievijas vēstniecībā, par mūsu valsti esot "pofig."  Ļoti literāra valoda.  Un nekā jauna, nekā pārsteidzoša, vienalga skumji, vienalga kauns.

Taču jāsaka arī tas, ka akmens ir metams kolēģu televīzijas žurnālistu dārziņā.  Konkrēti pateikt, ka no valsts ir izraidīts diplomāts, tomēr var tikai tādā gadījumā, ja ir 100 procentu pārliecība, ka tā tas ir noticis.  Šoreiz tādas pārliecības nevarēja būt, jo neviens diplomāts no Latvijas nav izraidīts.  Sensācija televīzijas raidījumā var būt laba lieta.  Bet tikai tādā gadījumā, ja tās pamatā ir fakti.

Jauku visiem dienu!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sākas Starptautiskais Baltijas baleta festivāls

Starptautiskais Baltijas baleta festivāls sāksies 3. oktobrī ar pašmāju jauno horeogrāfu un labāko dejotāju bezmaksas koncertu t/c Origo. Festivāls norisināsies līdz 4. novembrim Rīgā, Ogrē un Cēsīs...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja