Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Nebūs. Punkts

Ko Godmanis solīja savas valdības rīcības plānā labklājības sadaļā, un kas no tā ir izpildīts?

Piemaksas par katru darba stāža gadu un visu pensiju indeksācija – joprojām tikai solījums piemaksu palielināt par 30 santīmiem un pensijas virs 225 latiem indeksēt no 2009. gada 1. oktobra.

Sociālās rehabilitācijas pakalpojums no vardarbības cietušajiem pieaugušajiem (lasi – sievietēm, kuras tiek piekautas un pazemotas) – ir papīri Valsts kancelejā.

Eiropas fondu izmantošana redzes un dzirdes invalīdiem – MK noteikumi joprojām nav pieņemti, kaut rit jau otrais šo fondu izmantošanas gads. Invaliditātes likums Saeimā ir iestrēdzis un, protams, nav pieņemts, jo bija tik slikts, ka invalīdi pamatoti to kritizēja.

Atdot pensionāriem parādu – 21 santīmu par katru nostrādāto gadu, kas veidojies periodā no 2008. gada 1. janvāra līdz 31. maijam. 2008. gada 16. jūnijā Godmaņa valdība šos noteikumus noraidīja. Punkts.

Īpaši atzīmējams solījums no 2009. gada 1. janvāra paaugstināt sociālā nodrošinājuma pabalstu no 45 latiem uz 60 latiem (Valdības rīcības plāna 2.8.1. punkts), kas paaugstinātu minimālās vecuma pensijas un virkni pabalstu. Pirms referenduma par pensiju likumu tas tika pausts kā galvenais arguments atturēties no balsojuma referendumā. Pēc referenduma Godmanis paziņoja, ka tas ir ministres Purnes patvaļīgs solījums un no tā norobežojās. Punkts.

Solījums paaugstināt minimālo algu uz 220 latiem ir sarucis līdz 180 latiem.

Godmanis papildus uzdevis iemaksas 1% apmērā 2. pensiju līmenī novirzīt, lai segtu valsts speciālā budžeta deficītu. Nauda 42 miljonu latu apmērā ir atņemta, par ko Dienā esmu rakstījis. Tomēr tā nebija vajadzīga, lai segtu sociālā budžeta deficītu. Sociālajā budžetā 2009. gadā tiek plānots vairāk nekā 200 miljonu latu pārpalikums.  42 miljoni latu, pretēji Godmaņa valdības plānā rakstītajam, tiks novirzīti valsts pārvaldes izšķērdības finansēšanai.

Pensiju indeksācijas piesaiste iztikas minimumam un indeksācijas sliekšņa paaugstināšana uz 170 latiem jau 2008. gada 1. oktobrī. Punkts. Nebūs.

Nobeigumā citāts no Ministru prezidenta Ivara Godmaņa uzrunas Jaungada naktī, kad runā pat zirgi. „Es droši varu teikt - valsts maksimāli rūpēsies par trim sabiedrības grupām: bērniem, pensionāriem, invalīdiem. Punkts. Tur nav diskusiju.”

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja